ЖИТТЯ

“Ми розуміємо, як не допустити прориву ворога на Київщину”, – Олексій Кулеба

“Загроза буде тепер завжди”. Голова КОВА Олексій Кулеба розповів про готовність Київщини до можливого нового наступу.

Загроза наступу на Київщину з боку білорусі та росії буде завжди. Тож область готується до будь-яких викликів. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

“На щастя, нам вдалося вигнати ворога з Київської, Чернігівської, Сумської областей, але на цьому війна не зупинилася. Загроза буде тепер завжди. Можливо, вона зникне після того, як у Росії та Білорусі зміняться політичні режими. Ізраїль показує, що в цьому немає нічого трагічного – на цьому життя не закінчується. Просто ми маємо бути постійно готові на випадок загрози”, – зазначив Кулеба.

Додав, що Сили оборони в області перебувають на своїх місцях у повній бойовій готовності. Ситуація контрольована на 100%.

Щодо хвилювання людей через повторення сценарію 24 лютого, коли окупанти досить швидко прорвалися на Київщину, Олексій Кулеба заспокоює: “Звичайно, ми врахували ту ситуацію. Усі висновки зроблені. Є розуміння, як це тоді відбулося. Відповідно, є розуміння того, яким чином цього не допустити, і все для цього робиться”.

З приводу проблемного трафіку на в’їзді до Києва: “Заходи, які організовані на в’їзді до Києва, на сьогодні є необхідними. Ми не можемо повністю відкрити місто зі зрозумілих причин. На жаль, ми живемо в умовах воєнного стану і всі мають з розумінням до цього ставитися. Інакше не буде”.

Нагадаємо, що раніше командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк застеріг жителів Київщини від можливих ракетних обстрілів. Також нагадав, що Київ залишається головною ціллю ворога.

Нагору