ЖИТТЯ

В Україні планують штрафувати за порушення комендантської години: скільки доведеться платити

Деякі українці нехтують комендантською годиною. За порушення виписуватимуть штрафи.

У травні Верховна Рада України внесла законопроєкт, який визначає розміри штрафів за перебування на вулицях під час комендантської години. Його надали для ознайомлення народним депутатам. Про це повідомляє Інформатор Україна.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський вважає, що через те, що деякі громадяни нехтують своєю безпекою, варто встановити належну адміністративну відповідальність за подібні порушення.

“Я ще раз нагадаю, що комендантська година сьогодні – вимога часу і це не забаганка будь-кого, щоб обмежити пересування людей. Це питання протидії ДРГ, це і питання переміщення чутливих вантажів, які здійснюються саме під час комендантського часу, це і питання безпеки на вулицях, яка сьогодні потребує саме таких заходів. Тому звертаюсь до всіх громадян з тим, що потрібно виконувати вимоги, які передбачені в кожному регіоні окремо. Вони встановлюються з узгодженням з місцевою владою і таких правил треба однозначно дотримуватися”, – говорить Денис Монастирський.

Згідно із законопроєктом, порушення комендантської години, тобто перебування у певний період доби під час дії воєнного стану на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів без спеціально виданих перепусток або посвідчень, передбачає попередження або штраф від 170 до 510 гривень.

Порушення спеціального режиму світломаскування під час дії воєнного стану передбачає попередження або штраф з громадян від 170 до 510 гривень та з чиновників — від 425 до 850 гривень. У разі повторного порушення комендантської години протягом року або спеціального режиму світломаскування загрожує штраф від 850 до 1700 гривень з громадян та від 1 700 до 3 400 гривень із чиновників.

Нагадуємо, що у Київській області, зокрема у Переяславській громаді, комендантська година діє щодня з 23:00 до 5:00. Наразі це запроваджено до 10 липня, але надалі обмеження можуть продовжити.

Нагору