ЖИТТЯ

У Переяславі переселенці отримають 6 тонн гуманітарної допомоги: відеосюжет

У Переяславі переселенцям надають гуманітарні набори – 13-кілограмові пакунки з різноманітними продуктами. Що це за допомога та що про неї думають ВПО?

Завдяки співпраці благодійного фонду “Переяслав” та міського голови Вячеслава Саулка з міжнародним БФ “World Central Kitchen” 6 червня у Переяславі вимушено переміщеним особам видавали пакунки з продуктовою допомогою. Станом на 11 годину ранку роздали вже близько ста таких наборів. Про це повідомляє Інформатор.

Фонд “World Central Kitchen” працює майже у всьому світі, а з початком повномасштабної війни розгорнув діяльність і на території України. Керівник гуманітарного штабу Переяславської громади Валентин Шуткевич розповів, що “World Central Kitchen” надав 6 тонн продукції, а це – 500 гуманітарних пакунків, кожен з них вагою близько 13 кілограмів. Зазначив також, що така акція не є одноразовою і, за наявності, в Переяслав надалі підвозитимуть подібні продуктові набори.

Наразі допомогу видають людям, які приїхали в Переяслав із окупованих територій або евакуювалися із зон, де тривають бойові дії. Є відповідна постанова Міністерства соціальної політики з переліком областей, жителям яких і надають ці пакунки. У Переяславській громаді зараз зареєстровано близько 700 таких осіб. Чи задоволені переселенці такою допомогою та що саме вони отримали від благодійників, ми запитали безпосередньо в них.

Нагадуємо, що на Київщині перевиконали план посівної кампанії. Скільки землі засіяли та якими саме культурами, дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Дмитро Кусай

Нагору