ЖИТТЯ

Мобілізація на Переяславщині: про ситуацію розповів Тарас Костін під час телемарафону

Чи вистачає охочих воювати серед переяславців? Розповів сержант ЗСУ Тарас Костін.

Сержант ЗСУ, міський голова Переяслава (2014-2020 рр.) Тарас Костін в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про ситуацію з мобілізацією на Переяславщині. Він зазначив, що в перші дні повномасштабної війни було дуже багато добровольців, однак зараз охочих воювати менше. Тож доводиться працювати з повістками. Про це повідомляє Інформатор.

– Черги були по 200-300 осіб за день. Зараз, звісно, охочих значно менше. Працюємо з повістками, фахівці обдзвонюють військовозобов’язаних. Звичайно ж, тепер ми готові краще – навколо Переяслава є всі засоби для його оборони. Тож, якщо ворог сунеться, зустрінемо його гідно, – зазначив Тарас Костін.

Він додав, що повістки військовозобов’язаним у рамках закону можуть видавати і прямо на вулицях, і у місцях відпочинку. Закликав всіх військовозобов’язаних з’явитися до військкомату, адже там і приймають рішення щодо доцільності мобілізації конкретної людини. Тим паче, певна категорія громадян може бути заброньована від мобілізації.

Нагадаємо, що сьогодні у Переяславі демонтували пам’ятник “возз’єднання” України з росією. Хто саме та коли, дізнавайтесь за посиланням.

Нагору