ЖИТТЯ

Чому відразу після знесення пам’ятника із Переяслава транслювали телемарафон

“Ми стали заручниками ситуації”. Вячеслав Саулко – про телемарафон у Переяславі.

Вранці 7 липня на центральній площі Переяслава демонтували пам’ятник на відзначення “300-річчя возз’єднання України з росією”. Ще в лютому це підтримали на громадських слухання, у травні за це проголосували міські депутати, а напередодні знесення його зняли з Держреєстру нерухомих пам’яток, а також Мінкульт надав відповідний дозвіл. Після демонтажу з 9:00 до 15:00 із центральної площі канал “Рада” транслював національний телемарафон. Багатьох переяславців це стурбувало, мовляв, не варто хизуватися, зокрема, перед росіянами знесенням цього пам’ятника, коли в них у запасі ще вдосталь ракет. Міський голова Вячеслав Саулко на своїй сторінці у Facebook відповів на ці закиди, передає Інформатор.

“Серед інших демократичних переваг в Україні є свобода слова, тобто журналіст ліцензованого ЗМІ, яке діє в правовому полі, може здійснювати свою діяльність де хоче. Поява в місті представників національного телемарафону – телеканалу “Рада” – не була моєю ініціативою чи ініціативою депутатів. Нас поставили перед фактом, що телемарафон цього дня буде проходити з центральної площі, і ми не мали права відмовити. Якщо так буде простіше, ми стали заручниками ситуації”, – пояснив Вячеслав Саулко.

Також він спробував заспокоїти тих, хто тепер особливо боїться ракетної атаки по Переяславу: “Демонтаж – це крапка в міфі “навіки разом з народом Росії”. Хіба не цього хотіли і вимагали переяславці? Ми голосно сказали, що росіян тут ніхто не чекає, і якщо для вас це виглядає як провокація, то, може, українцям треба скласти зброю, щоб не провокувати? Війна – це час підвищеної небезпеки, коли ніхто і нічого не може гарантувати. Єдине, до чого я не втомлююсь вас закликати, – не ігноруйте сигнали тривоги і сумлінно спускайтесь в укриття”.

Нагадуємо, що сержант ЗСУ Тарас Костін в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про ситуацію з мобілізацією на Переяславщині.

Нагору