ЖИТТЯ

Малювання на воді, майстер-класи та смаколики: як відзначили День родини у Переяславі

У Переяславі відзначили День родини. Музика, мильні кульки, майстер-класи, батути, смачна їжа та усмішки зробили вечір 8 липня по-справжньому щасливим.

Вчора, 8 липня, до Дня сім’ї у Переяславі в парку Шевченка за ініціативи молодіжної ради провели низку цікавих івентів: ярмарок хенд-мейд речей, майстер-класи, перегляд фільму та “вільний мікрофон”. Інформатор теж долучився до святкування й підготував звідти чимало позитивних світлин.

Серед гостей заходу була Світлана, яка проводила майстер-клас з ебру – малювання на воді. Вона розповіла, що потім красиві візерунки з води можна перебивати не тільки на папір, а й на одяг. Зазначила, що техніка ебру ідеально пдіходить для тих, хто хоче спокою і відпочинку та захоплюється творчістю.

– Ця техніка унікальна тим, що вона підійде кожному – ти отримаєш задоволення незалежно від того, вмієш ти малювати чи ні. Кожен візерунок і рух тут унікальний. Звичайно, люди навчаються цьому більше 5-6 років, якщо хочуть стати професіоналами. Втім, не знайомі з таким малюванням завдяки цьому можуть розслабитися, тому що спробують щось нове, – розповіла Світлана.

Поміж столиків із солодощами та дитячими іграшками можна було побачити дещо яскраве та незвичайне – різнокольорові накладні пасма волосся, коси, афрорезинки ручної роботи. Майстриня Олена розповіла про це детальніше:

– Продаємо афро- та ЗD-коси. Також пропоную людям заплітати їх, але зараз дещо вітряна погода, тому це не зовсім вдається. Голова молодіжної ради Переяслава Анна Сахно — моя невістка. От ми й згуртувалися тут усі разом. Людей це зацікавлює, але до мого товару вони ще, певно, не звикли. Вони не знають що таке ЗD-коса, а все, насправді, дуже просто – заплітаєш звичайний колосочок, прикріплюєш шпильки й робиш собі зачіску. Навіть вплітати нічого не потрібно. Все це я роблю сама, просто купую потрібні матеріали.

Окрім веселих майстер-класів, були й серйозніші тренінги. Наприклад, інструкторка з молодіжного центру Тетяна Губар вчила всіх охочих надавати першу домедичну допомогу. Більшість із тих, хто долучався до цього тренінгу, – підлітки. Їх навчали робити серцево-легеневу реанімацію та накладати джгут. Після цього психологиня Анастасія Бурчик проводила ще один цікавий тренінг на тему медіаграмотності.

Серед звичних на подібних розважальних вечорах ласощів – попкорну та цукрової вати – були й солодощі ручної роботи. Дівчина Вікторія продавала мармелад із натуральної малини, зефір, бізе на соломці та ванільно-вишневі капкейки. Розповіла, що займається в Переяславі кондитерською справою й готує багато смаколиків на замовлення.

Нагадуємо, що сьогодні відбудеться третій тур чемпіонату Переяславщині з футболу. Хто з ким гратиме, дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору