Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі активізувалися кібершахраї: як вберегтися від інтернет-злодіїв

За останню добу в Переяславі поліція зафіксувала декілька випадків, коли злочинці намагалися отримати гроші, заволодівши чужими акаунтами у соцмережах. Детальніше про ці випадки та як вберегти себе від кібершахрайства дізнавайтеся в публікації.

Інтернет-шахраї знаходять все більше нових способів нашкодити людям заради власної вигоди. Вчора, о 12:26 до поліції Переяслава надійшло повідомлення від жінки 1980 р.н. про те, що невідомі особи заволоділи її обліковими записами у соціальних мережах Facebook та Telegram. Шахраї розсилають від імені цієї жінки повідомлення її знайомим про грошові потреби. Зі слів заявниці, просять 15 тисяч гривень. Про це Інформатору розповіли у відділі поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП.

Про майже аналогічні ситуації правоохоронцям Переяслава вчора повідомляли неодноразово. Так, о 13:04 дівчина розповіла поліції, що з акаунту її знайомої хтось попросив 7 тисяч гривень, зазначаючи, що потрібно допомогти сім’ї. На жаль, заявниця не одразу зрозуміла, що це шахраї, тому кошти перерахувала, але номер своєї картки не надала. Повірив шахраям іще один переяславець. Він звернувся до поліції о 15:32 й розповів, що перерахував 8 тисяч гривень на допомогу товаришу, але пізніше товариш повідомив, що доступу до свого облікового запису не має.

Усі ці ситуації – інтернет-шахрайство. У відділі поліції нам повідомили, що їх опрацьовуватиме кіберполіція. Втім, треба знати що робити, аби не стати черговою жертвою. Раніше Інформатор готував декілька публікацій на цю тему:

Нагадуємо, що попри війну, в Україні й надалі доступний туризм. Втім, у кожного регіону є свої обмеження. Які саме – читайте за посиланням.

Нагору