ЖИТТЯ

З життя пішов почесний житель Переяславської громади Микола Корпанюк

25 липня Переяславщина та вся Україна втратила справжнього патріота й надзвичайно талановиту людину. Помер 72-річний Микола Корпанюк.

Вчора, 25 липня, помер літературознавець, академік Академії вищої освіти України, професор Микола Корпанюк. Йому було 72 роки. Про це у Facebook повідомив ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, передає Інформатор.

Микола Корпанюк народився 5 березня 1950 року в селі Вербовець, що на Івано-Франківщині. Навчався в Київському держуніверситеті імені Тараса Шевченка, закінчив українське відділення філологічного факультету. У Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті викладав із 1988 року. Микола Корпанюк був фахівцем з історії національного літописання XV-XVIII ст., максимовичо- і сковородинознавства, українсько-польського та українсько-російського літературного порубіжжя.

У 1989-1999 роках він був членом і головою Переяслав-Хмельницької міськрайонної організації “Просвіта” ім. Т. Шевченка, у 1989-1999 роках, – Народного Руху України, а у 1997-2007 роках – депутатом міської ради. Микола Корпанюк також є автором понад 150 наукових і 40 публіцистичних публікацій. Має чимало відзнак, медалей та нагород, серед яких – Відмінник народної освіти України,
Грамота Президії Верховної Ради України та багато інших.

18 вересня минулого року під час урочистостей з нагоди Дня міста в Переяславі Миколу Корпанюка відзначили як почесного жителя нашої громади.

Нагадуємо, що місяць тому Миколу Корпанюка оголосили церковним старостою Свято-Троїцької церкви. 22 червня вона перейшла до ПЦУ.

Нагору