ЖИТТЯ

Bayraktar у подарунок та проблеми ворога: що позитивного було цього тижня

Україна посилює співробітництво із США у сфері кібербезпеки, а українські літаки отримали імена на честь міст-героїв. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

У Польщі зібрали гроші, щоб купити для України Bayraktar. Компанія вирішила передати його безкоштовно

У Польщі зібрали гроші, щоб купити для України Bayraktar. Турецька компанія вирішила передати його безкоштовно.

Акцію для допомоги Україні запустили ще 28 червня. Участь у зборі взяли більше, ніж 200 тисяч людей. Їм вдалось зібрати необхідну суму за чотири дні до завершення збору коштів на безпілотник. Компанія Baykar зворушена солідарністю поляків, тож вирішила подарувати його.

“Дякуємо всім полякам, які підтримали цю важливу акцію. Ми вражені, що сотні тисяч поляків взяли участь у організованій акції. Ми хочемо стати частиною цього руху людської солідарності. Ми безкоштовно пожертвуємо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони могли захищати батьківщину найкращим чином”, – йдеться в заяві компанії.

Організатор акції, польський журналіст Славомір Сераковський зазначив, що зібрані поляками кошти (понад 22 мільйони злотих) спрямують на гуманітарну допомогу українцям. Надлишок, тобто приблизно 1,8 млн злотих, згідно з описом збору спрямують до фонду Збройних сил України.

На тлі великих втрат у війні проти України в армії рф виник дефіцит офіцерів

На тлі великих бойових втрат в армії країни-окупанта виник дефіцит офіцерів. Щоб якось заповнити ці вакансії, у рф розпочали масово присвоювати офіцерське звання молодший лейтенант сержантам без відповідного досвіду та освіти. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Ще одна причина дефіциту кадрів – небажання російських військових з далекосхідних регіонів воювати проти України. Зокрема через те, що їх часто включають до складу так званих “зведених підрозділів”, які формуються не за професійною ознакою. У результаті, велика кількість військових не мають належної підготовки, що призводить до додаткового збільшення втрат.

Україна посилює співробітництво зі США у сфері кібербезпеки

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації підписала Меморандум про співробітництво щодо співпраці у сфері кібербезпеки з Агентством з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Департаменту національної безпеки Сполучених Штатів Америки (CISA). Подібне посилення співпраці допоможе прискорити інтеграцію наших кіберзахисників у світове фахове кіберсередовище.

Варто зазначити, що зараз саме на США та Україну здійснюється найбільше кібератак у світі. Обмін досвідом боротьби з цією проблемою допоможе ефективніше боротися з кіберагресією та посилити інформаційний захист.

Українські літаки отримали імена на честь міст-героїв. Серед них Маріуполь, Харків, Буча

Українські літаки отримали імена на честь міст-героїв. На них будуть написи “Be brave like…” (“Будь сміливий, як…”), присвячені 10 українським містам: Бучі, Ірпеню, Чернігову, Гостомелю, Волновасі, Маріуполю, Харкову, Херсону, Миколаєву та Охтирці.

“На своїх крилах вони понесуть світом найновітнішу історію українців, які віддали все заради збереження батьківщини, дали мужню відсіч російським загарбникам. Назви міст-героїв України повинні лунати над планетою, аби їх подвиг надихав на єднання проти спільної біди, на здійснення нових звершень та здобуття перемоги”, – йдеться у повідомленні ДП “Антонов”.

Фільм “Люксембург, Люксембург” українського режисера покажуть на Венеційському кінофестивалі

Фільм українського режисера Антоніо Лукіча покажуть на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі. Стрічка “Люксембург, Люксембург” змагатиметься за головну нагороду конкурсної програми Orizzonti La Biennale di Venezia 2022.

“Люксембург, Люксембург” – це другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Дебютна стрічка – комедія “Мої думки тихі” – стала лауреатом Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, Національної премії кінокритиків “Кіноколо”, а також отримала спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Фільм “Люксембург, Люксембург” розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько. Головні ролі у фільмі виконали учасники реп-гурту “Курган і Agregat” – брати Раміль та Аміль Насірови. Виробництвом фільму займався кінопродакшен ForeFilms.

Нагадаємо, що з 25 по 28 липня на Бориспільщині запроваджували посилені заходи безпеки. Перевірили понад пів тисячі людей.

Нагору