ЖИТТЯ

Воєнні та побутові трагедії, ДТП, теламарафон: що ви читали на Інформаторі в липні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у липні. Ви читали про загиблих на війні земляків, самогубства та ДТП біля автостанцїі.

У липні на сайті Інформатора побували 49 тисяч 951 людина. Переглянули наші замітки 253 тисячі 431 раз. Найбільше їх цікавили публікації про загиблих воїнів із Переяславщини, а також трагічні повідомлення, які надійшли до місцевого відділу поліції.

На війні загинув Сергій Потапенко із Переяславщини (5 тисяч 666 переглядів). 19 липня під час захисту Батьківщини загинув Сергій Потапенко із Лецьок (Циблівська ТГ). Герой поклав своє життя внаслідок штурмових дій ворога поблизу населеного пункту Вершина Бахмутського району Донецької області. Сергій Потапенко був заступником командира бойової машини – навідник-оператор. Був учасником АТО. Попрощалися з ним 28 липня на території Храму Воскресіння Христового в Переяславі. Про це ми повідомили у матеріалі “У Переяславі прощалися із Героєм Сергієм Потапенком: він загинув у Донецькій області” (4 тисячі 394 перегляди).

На Переяславщині в будинок влучила блискавка: на місці події знайшли обвуглене тіло чоловіка (4 тисячі 860 переглядів). 9 липня у селі Світанок (Циблівська ТГ) у будинок влучила блискавка, в результаті чого загорівся дах. На дивані рятувальники знайшли обвуглене тіло чоловіка 1939 р.н. Будинок врятували.

На війні від кулі ворога загинув В’ячеслав Нікітенко із Переяслава (4 тисячі 794 перегляди). 10 липня на війні загинув житель Переяслава В’ячеслав Нікітенко 1977 р.н. Його життя обірвалося внаслідок кульового поранення в селищі Новобахмутівка Ясинуватського району Донецької області. В’ячеслав Нікітенко був гранатометником. Він виконував військовий обов’язок, захищаючи свою позицію та прикриваючи товаришів від ворожої навали.

ДТП у Переяславі – Volkswagen влетів у автомобіль таксі: відео зіткнення (4 тисячі 321 перегляд). 1 липня поблизу автовокзалу в Переяславі Volkswagen в’їхав у автомобіль таксі Renault Arkana, який стояв за межами дороги. У момент зіткнення Renault змістився у дорожній знак, який мало не завалився на пішоходів. На щастя, ніхто не постраждав.

Трагедія на Переяславщині: військовий вистрілив собі у підборіддя (3 тисячі 775 переглядів). 14 липня у селі Стовп’яги (Дівичківська ТГ) покінчив життя самогубством військовослужбовець 1968 р.н. Вистрілив собі у підборіддя з автоматичної зброї.

На Переяславщині чоловік звів рахунки з життям: його знайшли у літньому душі (3 тисячі 735 переглядів). 30 червня у селі Єрківці (Дівичківська ТГ) чоловік 1982 р.н. скоїв самогубство. Він повісився на мотузці для сушіння білизни у літньому душі на подвір’ї власного домогосподарства. Відомо, що за життя він зловживав спиртними напоями. Раніше неодноразово намагався накласти на себе руки.

Чому відразу після знесення пам’ятника із Переяслава транслювали телемарафон (3 тисячі 718 переглядів). Вранці 7 липня на центральній площі Переяслава демонтували пам’ятник на відзначення “300-річчя возз’єднання України з росією”. Після демонтажу з 9:00 до 15:00 із площі канал “Рада” транслював національний телемарафон. Багатьох переяславців це стурбувало, мовляв, не варто хизуватися, зокрема, перед росіянами знесенням цього пам’ятника, коли в них у запасі ще вдосталь ракет. Міський голова Вячеслав Саулко на своїй сторінці у Facebook відповів на ці закиди. Деталі – за посиланням.

Двоє захисників із Переяславщини 13 липня загинули на війні (3 тисячі 480 переглядів). Ще двоє воїнів із Переяславщини загинули на війні. Свої життя у бою проти окупанта віддали Андрій Омельченко із Гланишева (Переяславська ТГ) і Дмитро Орловський із Помокель (Ташанська ТГ). Андрій Омельченко був навідником кулеметного відділення взводу вогневої підтримки, старшим солдатом. Він жив у Києві. Загинув на бойовій позиції 13 липня в районі населеного пункту Дементіївка Харківської області. Дмитро Орловський був сержантом з мобілізації. Помер 13 липня у військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону м. Вінниця внаслідок бойових дій під час захисту Батьківщини.

Збирав вишні й загинув: на Переяславщині сталася трагедія (3 тисячі 346 переглядів). 4 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Виповзки (Ташанська ТГ) чоловік 1954 р.н. збирав вишні, але не втримався на дереві і впав із нього. Дружина викликала швидку допомогу, але травми чоловіка були несумісними із життям. Він загинув до приїзду лікарів.

Нагору