ЖИТТЯ

Квест, майстер-класи, змагання та презентації: як минув “Про Дніпро Ревучий” у Переяславі

“Про Дніпро Ревучий” – нова не лише назва, а й формат. Силові, творчі та краєзнавчі знання демонстрували учасники заходу.

Вчора, 30 липня, ввечері у парку імені Тараса Шевченка в Переяславі провели просвітницько-культорологічний захід “Про Дніпро Ревучий”. “Дніпро Ревучий” започаткували ще 2016 року. Знайому нам оригінальну назву цьогоріч змінили, як і сам формат. У зв’язку з умовами воєнного стану звичні змагання з плавання у Дніпрі провести було неможливо. Тож зосередилися на просвітництві. Журналісти Інформатора бачили, як це було.

Розпочали з пізнавального квесту “Тарасові місця”, у якому взяли п’ять команд. Вони почергово проходили локації, де виконували різні завдання, зокрема, на знання затоплених сіл Переяславщини, а також українських гетьманів. Команда-переможець отримала термочашки.

Також провели змагання із гирьового спорту (ривок гирі 16 кг за 30 сек.). Учасниками стали чоловіки віком від 33 до 75 років. Всіх їх – Віталія Ткачука, Миколу Богатиря та Миколу Стеценка – нагородили медалями.

Не обійшлося і без музики. Гурт “Драбадан” та дует Ляч/Петрова виконували композиції на слова Тараса Шевченка.

Протягом заходу в парку на окремих локаціях проводили майстер-клас з ляльки-мотанки. Для творчих була локація із живопису, де всі охочі змогли спробувати себе в ролі художника. Митець Роман Мотузок розповів про це детальніше:

– Тема майстер-класу – “Колір”. Ми говорили про те, як він впливає на людей та їхню свідомість. Також спробували зімпровізувати емоцію кольору на полотні, охочі імпровізували за допомогю трьох основних кольорів: жовтий, синій, червоний. Наш майстер-клас відвідали як дорослі, так і маленькі. Планую згодом більше організовувати таких майстер-класів для малечі.

Просвітницька частина заходу складалася з презентацій книг, показу відеороликів про затоплені села, а також демонстрації 3D-реконструкцій затоплених територій.

Організатували та посприяли цьому дійству краєзнавець та активіст Богатир Микола, ГІ “Корінь нації”, Переяславська міська рада, ГО “Старий Дніпро”.

Нагадаємо, що торік “Дніпро Ревучий” зібрав 42 учасників, які долали різні дистанції у Дніпрі. Репортаж дивіться за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Юлія Кравченко

Нагору