ЖИТТЯ

“За ці смерті ми будемо мститися, поки живі”: у Переяславі попрощалися із двома Героями

У Переяславі прощаються із двома захисниками. Вони загинули на війні.

Сьогодні, 31 липня, опівдні у Переяславі на території Свято-Єфремівському храму відбулись прощання з двома воїнами Олексієм Івановим та Володимиром Міщенком, які служили разом. Вони загинули наприкінці липня, обороняючи Україну від російських окупантів. Про це повідомляє Інформатор.

Священники провели літургію. Із прощальними словами виступив заступник командира 137-го батальйону територіальної оборони Бориспільського району Валерій Мартишко: “Так здавна повелось, що ми за свою волю платимо кров’ю козаків. Ця війна триває дуже довго і давно. Я дякую рідним, батькам, дружинам, сестрам за цих хлопців. Навіки вічні буде їхня слава, адже вони відстояли нашу волю. За ці смерті ми будемо мститися, поки ми живі”.

Ккілька сотень людей вшанували Олексія Іванова та Володимира Міщенка, стоячи на колінах. Всі, хто не мав змоги попрощатись із захисниками на кладовищах, поклали квіти до трун ще біля храму. Володимира Міщенка поховають на цвинтарі у Переяславі, а Олексія Іванова – у Малій Каратулі (Ташанська ТГ).

Олексію Іванову було лише 32 роки. Володимирові Міщенку – 61, він був командиром стрілецького відділення.

Герої не вмирають. Вічна пам’ять Героям.

Нагадаємо, що 28 липня у Переяславі прощалися із Героєм Сергієм Потапенком. Він загинув у Донецькій області.

Оксана Симоненко

Нагору