ЖИТТЯ

У Переяславі надалі фіксують випадки кібершахрайства: як минула доба для поліції

За добу 4 серпня переяславські поліцейські мали 18 викликів. Що траплялося у нашому місті та навколишніх селах.

Протягом 4 серпня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 18 повідомлень. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

12:25. Переяслав. Жінка повідомила поліції, що невідомі особи через інтернет шахрайським чином заволоділи її коштами – 5 тисячами гривень. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство).

12:45. Переяслав. До поліції надійшла заява від жінки 1996 р.н. про те, що хтось зламав Instagram-акаунт її подруги і шахрайським чином заволодів 3 тисячами гривень заявниці. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190.

14:00. Переяслав. Киянка звернулася до поліції зі скаргою на жителя села Переяславське (Студениківська ТГ). Зазначила, що він позичив у неї 10 тисяч гривень, але грошей не повертає. Наразі правоохоороці проводять перевірку щодо цього звернення.

17:25. Переяслав. Жінка повідомила поліції про те, що втратила зв’язок із колишнім чоловіком 1982 р.н., який перебуває у місті Краматорськ Донецької області. Зараз триває перевірка.

19:29. Переяслав. Чоловік повідомив про конфлікт із власницею будинку, в якому він орендує кімнату. За словами заявника, у жінки зникли качки і вона звинувачує його у крадіжці. Пізніше стало відомо, що за цим фактом заяву писати відмовилися.

Також за добу поліція зареєструвала три смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): одну в Єрківцях (Дівичківська ТГ) та дві у Циблях (Циблівська ТГ).

Нагадуємо, що з початку повномасштабного вторгнення поліція фіксує все більше фактів домашнього насильства. Для таких випадків створили мобільний застосунок.

Нагору