ЖИТТЯ

“Бавовна” у Криму, впевненість у перемозі та висока оцінка від Пентагону: що позитивного було цього тижня

Міноборони порадило росіянам дотримуватись правил пожежної безпеки після вибухів на аеродромі в Криму, а у перемозі України у війні впевнені 98% українців. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Міноборони порадило росіянам дотримуватись правил пожежної безпеки після вибухів на аеродромі в Криму

9 серпня на аеродромі “Саки”, що розташований у Новофедорівці (Крим), пролунала серія потужних вибухів. Відомо, що цей аеродром є одним із ключових для російської авіації на півострові, який вона використовує для авіаударів по Україні.

Міноборони рф прокоментувало подію: “Близько 15:20 на території аеродрому “Саки” в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена. Вживають заходів щодо гасіння пожежі та з’ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було”.

У Міністерстві оборони України порадили росіянам дотримуватись правил пожежної безпеки після вибухів на території аеродрому “Саки” в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому Криму. Таку пораду дала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях”, – зазначила Маляр, додавши, що факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Вона також не виключила, що окупанти “випадково” знайдуть якісь характерні “шеврон”, “візитівку” чи навіть “ДНК”. “Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний”, – зазначила Маляр.

12 з 10: Пентагон високо оцінив ефективність ЗСУ

В Пентагоні заявили, що ефективність Збройних сил України становить 12 балів за 10-бальною шкалою. Таку оцінку поставили, зважаючи на останні результати на фронті. Про це повідомили на сайті Міноборони США.

“Незважаючи на те, що росіяни значно переважають в силі за Україну, те, що протиставляється росіянам, — це постійний вплив (успіхів України) на їхній моральний стан, їх здатність підтримувати себе”, – сказав один з чиновників США.

За його словами, “на все це вплинула здатність українців вразити російські командні пункти, склади боєприпасів, тилового забезпечення та логістики”.

“За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України буде 12. Вони знайшли способи робити те, що ми міг і не думати, що це можливо”, – відмітив високопосадовець.

У перемозі України у війні впевнені 98% українців – результати опитування

Українці впевнені в перемозі у війні, яку проти нас розв’язала росія. Також більшість українців не вірить в будь-які територіальні поступки російським загарбникам. Про це повідомили у опитуванні соціологічної групи “Рейтинг“.

У респондентів запитали, чи вірять вони, що Україна виграє війну – 98% відповіли ствердно. Також 91% українців схвалюють роботу президента Володимира Зеленського.

“Інформація, зібрана під час цього опитування, є підтвердженням нашого попереднього опитування. Українці дуже твердо переконані, що вони переможуть у конфлікті проти Росії, і вони переважною більшістю підтримують дії свого воєнного президента”, – сказав Стівен Нікс, старший директор євразійського відділу IRI.

За даними опитування, більшість українців також не вірить у будь-які територіальні поступки рф. 64% опитаних заявили, що Україна збереже всі території у міжнародно визнаних межах. Водночас 14% сказали, що Україна поверне територію, яку контролювала до повномасштабного вторгнення росії 24 лютого.

У Чикаго підлітки виклали прапор України з коробок з пластівцями: мозаїка побила світовий рекорд

11 серпня підлітки в Чикаго (США) склали величезний український прапор із коробок пластівців для сніданку. Жовті коробки були від кукурудзяних пластівців, а блакитні — від рисових. Мозаїка потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, а діти, при цьому, зібрали гроші для України.

Для мозаїки витратили близько 5 тисяч коробок пластівців. Відтворили прапор на підлозі Великого банківського залу Wintrust Financial Corporation у центрі Чикаго. Підлітки отримали від спонсорів 15 тисяч доларів — всі зібрані гроші планують передати українцям. До слова, попередній рекорд мозаїки з пластівців складав 4 тисячі коробок.

В YouTube з’явились субтитри українською

На YouTube став доступним перегляд відео з автоматичним перекладом субтитрів українською. Тепер можна дивитися оригінальний контент зі всього світу з перекладом. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“На зустрічах з Google ми неодноразово обговорювали доступність сервісів компанії українською мовою. Зокрема, і субтитрів на YouTube. Наша команда робить все, щоб більше світових продуктів та сервісів були доступні українською. Звертаємося з листами до компаній, ведемо переговори й досягаємо результатів”, – заявив Федоров.

Нагадаємо, що в Україні продовжать воєнний стан та мобілізацію. На які терміни, дізнавайтесь тут.

Нагору