Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі підлітки-райдери вже катаються на новеньких фігурах для трюків: відеосюжет

У Переяславі для підлітків вже облаштували скейтпарк. Однак це ще не кінець – є над чим попрацювати.

На центральній площі Переяслава встановили фігури для катання на скейтах, велосипедах, самокатах. Скейтпарк завжди був однією з головних потреб для молоді. Тож це стало першим кроком до нього. Ідею вдалося втілити завдяки грантовому проєкту організації “Громадські ініціативи України”. На кошти з гранту (23 тисячі 400 гривень) закупили фанеру. Про це повідомляє Інформатор.

Депутат міськради та ініціатор втілення проєкту Андрій Іващенко зазначив, що попередньо обговорювали концепцію, дизайн та інші питання щодо скейтпарку:

– На допомогу у втіленні цього плану долучився Володимир Готовий та колектив його кузні. Майстри не брали коштів за роботу, самі закуповували метал для фігур. Команда переяславського клубу “Джура” теж допомагала в створенні. А головні організатори цієї затії – діти, у свій вільний час також приходили та допомагали чим могли: обробляли, фарбували, допомагали кроїти, переносили фігури на площу.

Також Андрій Іващенко нагадав, що 19 тисяч гривень, яких не вистачало для втілення проєкту, зібрали буквально за два дні самі діти. Тож разом з грантом мали 47 тисяч гривень. Частину витратили на виготовлення вуличних меблів для простору відпочинку в парку Шевченка, іншу – на скейтпарк.

– Насправді ще є над чим працювати. Ми плануємо розширювати проєкт скейтпарку, але на це потрібні кошти, – зазначив Андрій Іващенко. А також подякував за підтримку фінансами та матеріалами: ГО “Переяславський клуб Джура”; Владиславу Юденку; Богдану та Роману Салькам; Петру Бурчику; Миколі Задіраці; Володимиру Готовому та колективу кузні; Петру Лукавенку;  Олександру Довгому; Олександру Петруні; магазину “ТехноБуд”; Тетяні Самань; Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

 

Нагадаємо, що раніше ми готували відеосюжет про те, як підлітки долучаються до створення фігур для скейтпарку. Дивіться – за посиланням.

Яна Малишко

Відео та фото: Валентин Шеремет

Нагору