ЖИТТЯ

Що потрібно дорослим та дітям, щоб оформити закордонний паспорт в Україні

Які потрібні документи для оформлення закордонного паспорта громадянину України? Розповіли у міграційній службі.

Для оформлення закордонного паспорта громадянина України необхідно подати заяву до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби. Особи, яким виповнилося 16 років, мають зробити це самостійно. Які для цього необхідно мати документи, Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Документи, які необхідно мати із собою:

  • оригінал паспорта громадянина України;
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон (за наявності);
  • оригінал довідки про отримання індивідуального податкового номера (ІПН);
  • квитанція про сплату адміністративного збору.

Документи для оформлення закордонного паспорта дитині:

  • оригінал свідоцтва про народження або паспорт громадянина України (для громадян, які досягли 14-річного віку);
  • якщо батьки або один із батьків дитини на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  • квитанція про сплату адміністративного збору;
  • якщо на момент подання документів дитині виповнилось 12 років присутність дитини є обов’язковою! (якщо дитині не виповнилось 12 років, потрібно надати одну фотокартку розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування (обов’язково матове фото виконане на білому фоні, обличчя дитини займає не менше 80% фотографії), присутність дитини не обов’язкова).

Термін дії закордонного паспорта для дітей до 16 років – 4 роки, для осіб старше 16 років – 10 років.

При оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складе 733 грн, у разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення сума адміністративного збору складе 1085 грн.

Нагадуємо, що нещодавно ми розповідали, на яких підставах іноземці можуть продовжити термін перебування на території України. Детальніше дізнавайтесь за посиланням.

Нагору