ГРОШІ

Мешканці багатоквартирок Переяслава заборгували понад 8 мільйонів гривень за тепло

Мешканці багатоквартирних будинків Переяслава мають борг за теплопостачання. Який саме?

Станом на 1 серпня мешканці багатоквартирних будинків Переяслава мають борг перед КП КОР “Переяслав-Хмельницьктепломережа” у сумі 8 мільйонів 260 тисяч 922 гривні 94 копійки за вже отриманні послуги з теплопостачання. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на звернення підприємства, опубліковане на сайті міськради.

Опалювальний сезон 2022-2023 рр. в умовах війни не буде легким. Для того, щоб гарантовано мати тепло узимку, потрібно вчасно розраховуватися за спожиту теплову енергію, яка вже використана для опалення житлових будинків в минулих опалювальних сезонах.

Як підготувати приміщення до раціонального та економного споживання теплової енергії в опалювальному сезоні: 

  • Подбайте, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло. Це, до речі, стосується не лише квартири, а й під’їзду.
  • Приділіть увагу вхідним дверям, адже їхнє ущільнення з часом зношується і відповідно в квартиру потрапляє холодне повітря.
  • Зверніть увагу на балкон та лоджію. Перевірте та закрийте щілини, аби зменшити можливі тепловтрати.
  • Дайте дорогу теплу. Різноманітні меблі, довгі цупкі штори чи жалюзі, розташовані перед радіаторами можуть поглинати близько 20% тепла, тож краще звільніть місце перед батареями.
  • Короткі жалюзі або штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.
  • Зауважте, що радіатори часто встановлюють під вікном, близько до зовнішньої стіни, через що та гріється. Запобігти таким нераціональним тепловтратам можна, обклеївши стіну за батареєю тепловідбивним екраном або фольгою тощо, тоді тепло йтиме в квартиру.
  • Обов’язково ретельно очищайте радіатори від пилу. До речі, багаторічні шари фарби на чавуні також зменшують тепловіддачу.

Нагадаємо, що розпочався сезон збору грибів, але вони можуть становити загрозу для здоров’я. Як вберегтись, дізнавайтесь тут.

Нагору