ЖИТТЯ

“Подаруй бібліотеці книгу українською мовою”: у Переяславі проводять акцію до Дня Незалежності

У Переяславі проводять акцію “Подаруй бібліотеці книгу українською мовою”. Вона приурочена до Дня Незалежності.

Переяславська публічна бібліотека проводить акцію до Дня Незалежності України “Подаруй бібліотеці книгу українською мовою”. Подібні акції влаштовує не вперше. Бібліотека працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 без перерви на обід – у цей час можна принести книжки. Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про акцію розповіла Тетяна Майстренко, директорка Переяславської публічної бібліотеки:

– Ми вже на власному досвіді знаємо, що такі заходи дієві в поповненні бібліотечних фондів. Наші читачі протягом півтора року вже подарували нашій бібліотеці понад 1500 книг. Тематика книг та мова написання були різними. До Дня Незалежності наша бібліотека вирішила провести таку акцію, наголошуючи, що книги повинні бути тільки українською мовою, бажано починаючи із 2000 року видання. Ця акція не має обмеження у часі. Якщо у вас є книги, які “сумують” на полицях вдома, то є можливість подарувати її бібліотеці, тут їх зможуть прочитати більше людей.

Тетяна Майстренко нагадала, що бібліотека у 2021 році отримала від Українського інституту книги чималу партію літератури українською мовою. І вони тепер користуються великим попитом.

Нагадаємо, що у бібліотеці також проводять курси з української мови. Як це відбувається, ви можете побачити у відеосюжеті.

Оксана Симоненко

Нагору