ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили пам’ятну дошку письменнику Володимиру Коломійцю: він помер п’ять років тому

У Переяславі відкрили пам’ятну дошку письменнику Володимиру Коломійцю. Він помер п’ять років тому – у День Незалежності.

Сьогодні, 24 серпня, у 31-у річницю Дня Незалежності України, в Переяславі урочисто відкрили пам’ятну дошку, присвячену письменнику Володимиру Коломійцю. На заході виступили рідні та знайомі поета. Дошку розмістили на стіні першої школи. Журналісти Інформатора бачили, як це було.

У п’яту річницю від дня смерті Володимира Коломійця його пам’ять вшанували відкриттям меморіальної дошки. Її автором стала Галина Репа, а допоміг їй у цьому голова ГО “Шевченківське товариство “Тарасовий заповіт” Юрій Авраменко.

Виступив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко:

– Ми пишаємося такими людьми. Ми хочемо, щоб ця пам’ять жила завжди. Віримо і надіємось що його праця залишиться в наших серцях навіки. Його доля та пам’ять буде вічна для нас усіх.

З теплими словами про Володимира Родіоновича виступив його рідний брат Олег. Зачитав його улюблені вірші, згадав їхнє дитинство та батьків.

Володимир Коломієць народився 2 листопада 1935 року в селі Вовчків (тепер Переяславська ТГ) у родині вчителів. Видав понад 40 збірок. Першу збірку поезій “До серця людського” видав у 1959 році, останню – “Поки ще світить Сонце” – у 2005-му. У 1993 році став лауреатом Шевченківської премії за збірку “Золотосинь”. Помер 24 серпня у 2017 році. Похований у Ржищеві, де з родиною проживав останні 28 років життя.

Гості заходу

Людмила Бездольна проводить відкриття

Міський голова Вячеслав Саулко виступив з промовою

Олег Коломієць зачитав вірші брата

Юрій Авраменко пригадував знайомство з Володимиром Коломійцем

Роботи Володимира Коломійця

Пам’ятна дошка Володимиру Коломійцю

Колективне фото гостей заходу

Нагадаємо, що у Переяслав презентували “Афоризми Григорія Сковороди”. Як це було, читайте за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору