ЖИТТЯ

На порталі “Дія” можна зареєструвати ТОВ: як це зробити

Відтепер на порталі “Дія” ви можете подати заяву на ТОВ і довго не чекати відповідей. Що для цього потрібно?

На порталі “Дія” вже з’явилась нова послуга – автоматична реєстрація ТОВ. Це зробить ваше життя набагато простішим без довгих черг та купи папірців. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Міністерство цифрової трансформації України.

“Послугу реєстрації ТОВ із держреєстратором ми запустили ще в жовтні 2020 року. І нею скористалися близько 13 тисяч українців. Зараз прибираємо держреєстратора з процесу, щоб зекономити ваш час. Завдяки автоматичним послугам вам не потрібно чекати на рішення чиновника чи відповідь держреєстратора. Скористатися послугою можна де завгодно”, – зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як зареєструвати ТОВ на порталі “Дія”:

  • авторизуйтеся на порталі “Дія” та оберіть послугу;
  • заповніть заяву на реєстрацію ТОВ, вкажіть необхідні дані;
  • підпишіть заяву електронним підписом;
  • після цього система автоматично сформує та надішле вашу заяву на реєстрацію ТОВ.

У випадку, якщо ваша заява відповідатиме вказаним умовам, ТОВ зареєструють автоматично. Про це ви отримаєте повідомлення протягом 10 хвилин. Якщо заява не відповідатиме хоча б одній з умов – реєстрація відбудеться за участі державного реєстратора онлайн протягом одного робочого дня.

Як тільки ваш ТОВ буде зареєстрований, про це з’явиться запис у Єдиному державному реєстрі. Виписку про це ви зможете отримати у вашому особистому кабінеті громадянина. Інформація про взяття на облік платника податків з’явиться в Кабінеті платника податків.

Що робити далі:

Ви можете відкрити рахунок у будь-якому банку. Деталі зможете знайти в листі, який отримаєте одразу після реєстрації ТОВ. Також у вас має бути печатка підприємства.

Нагадаємо, що недавно ми розповідали, що потрібно дорослим та дітям, щоб оформити закордонний паспорт в Україні. Детальніше читайте за посиланням.

Нагору