ЖИТТЯ

Семенівка та “Матадор” влаштують передчасний “золотий матч”: анонс туру чемпіонату з футболу

У суботу вболівальників футболу чекає два топові матчі. Хто з ким гратиме та які прогнози?

Завтра, 27 серпня, відбудеться дев’ятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Він здається чи не найцікавішим у другому колі, адже у одному матчі зійдуться головні претенденти на “золото”, а в іншому – на “бронзу”. Інформатор розповідає деталі.

Центральний матч туру, та що там – усього чемпіонату! – проведуть у Семенівці (Студениківська ТГ). Там теперішній лідер та діючий чемпіон прийме свого головного конкурента – “Матадор-Університет” (Переяслав). Команди розділяє лише одне очко, однак у грі першого кола між ними була прірва. Семенівка тоді на виїзді впевнено перемогла – 5:2. Щоправда, то була єдина втрата очок “Матадором”, а у перерві між колами переяславська команда підсилилася легіонерами. Тож вже завтра ми дізнаємося, наскільки доречним це було.

Якщо Семенівка переможе, то про чемпіонську інтригу можна буде забути. Чотириочковий відрив проти такої команди відквитати просто нереально. Якщо ж переможе “Матадор”, то на нас чекає запекла боротьба до останнього туру. Чи відпустять тоді переяславці таке бажане чемпіонство? Загалом завтра на нас чекає “золотий матч”, як не крути. Розпочнеться він о 15:30. Арбітром відпрацює Владислав Столяренко.

Але є сподівання, що не менш гаряче буде й на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. Після тривалої перерви без футболу там завтра проведуть аж два матчі. О 18:00 “Переяслав” прийме дівичківський “Дніпро” – протистояння двох основних претендентів на “бронзу”. Зараз переяславці випереджають суперника на три очки, однак дівичківці провели на один матч менше. Тож шанси у турнірній боротьбі практично рівні (якщо не рахувати перемоги “Переяслава” у першому колі 2:1). Важко визначити навіть мінімального фаворита. Хіба що взяти до уваги чітку статистику “Дніпра”: поразка, перемога, поразка, перемога… Зараз за цією логікою настав час програвати.

А так званим розігрівом для головної страви стане матч “Бурти” (Переяслав) – Вовчків (Переяславська ТГ), який розпочнеться о 15:30. Вовчків після трьох поразок поспіль втратив реальні шанси на чемпіонство, проте претендентом на медалі досі залишається. І зрозуміло, що втрачати очок із “Буртами” ну ніяк не можна. Але й переяславська команда, певно, відчуває, що Вовчків зараз не в найкращому стані, тож створити йому проблеми не просто можна, а навіть необхідно. Тому очікувати розгрому 5:0, як було в першому колі, не варто.

Втім, на цьому футбольний вікенд не завершиться. Вже у неділю, 28 серпня, о 10:00 на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі розпочнеться традиційний мініфутбольний турнір Кубок Куклера. Цьогоріч його проведуть на підтримку Збройних сил України. Команди-учасниці зроблять внески по 500 гривень, які перерахують на потреби наших захисників.

Нагадаємо, що у попередньому турі лідери здобули впевнені перемоги, а “Переяслав” вибив із медальної зони Вовчків. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору