ЖИТТЯ

“Збираємо кошти для ЗСУ, тому що люди не хочуть складатись на бронежилети”: діти у Переяславі продають лимонад, щоб допомогти військовим

У Переяславі малеча збирає кошти на допомогу ЗСУ. Діти хочуть купити бронежилети для військових. 

У Переяславі на вулиці Шкільній, 42, навпроти великого “Еко-маркету” малеча продає прохолодний лимонад та збирає кошти на ЗСУ. Ціна за один стаканчик лимонаду – всього 10 гривень. Діти приходять на стоянку біля супермаркету близько 14:00 або 15:00, а закінчують продаж о 17:00 або 19:00. Про це повідомляє Інформатор.

Дана, Дарина і Юрій розповіли, що розпочали збір нещодавно, а саме два дні тому: “За цей час ми назбирали конкретну суму, а саме 5 тисяч гривень. Наша ціль – це 20 тисяч гривень. 29 серпня за той час, який ми тут знаходились – зібрали більше 1000 гривень. До нас підходило багато військових, які також купували лимонад. Збираємо саме на ЗСУ, тому що люди не хочуть складатись на бронежилети та іншу зброю для захисників”.

На дітей справило велике враження прощання із воєнним Максимом Гаєвським, яке розпочиналось в мікрорайоні Левада. Їм жаль захисників, які боронять і віддають життя за нашу землю, тож малеча вирішила допомогти своїми силами.

Діти поділились своїм рецептом лимонаду: “Лимонад ми робимо самі, використовуємо перетерту м’яту лимон або лайм і додаємо спрайт. Напій охолоджуємо льодом”.

Марія Олесенко (мама Дарини) поділилась, що Дарина та Дана навчаються у гімназії №3 та перейшли у 6-й клас, а Юрій на рік менший від дівчат: “Спочатку діти хотіли віднести кошти в банк та віддати їх для зарахування на спеціальний рахунок для ЗСУ, щоб потім їм надали квитанцію. Поспілкувавшись із ними, разом вирішили, що напевно, краще віддати місцевому волонтеру, який зможе зразу використати гроші для закупівлі обладнання військовим. Адже, якщо відносити в банк, то це загальний рахунок і діти навіть не дізнаються, на що підуть зібрані гроші. Взагалі, ми з ними договорились, що збір триватиме до 1 вересня, адже розпочинається школі і їм вже буде не до цього. Але вони поставили собі ціль – 20 000 гривень. Я їм порадила, щоб вони об’єднались з іншими дітками, для спільної мети, аби закінчити збір”.

У Переяславі малеча збирає кошти на допомогу ЗСУ

Діти власноруч виготовляють лимонад

Ціна на лимонад всього 10 гривень

Нагадаємо, що 28 серпня на базарі у Переяславі продавали шкільне приладдя. Які ціни, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору