ЖИТТЯ

Халатність лікарів, втрати на війні, вибухи на Київщині: що ви читали на Інформаторі у серпні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у серпні. Ви читали про загиблих на війні земляків, халатність лікарів та вибухи.

У серпні на сайті Інформатора побували 41 тисяча 40 людей. Переглянули наші замітки 203 тисячі 857 разів. Найбільше їх цікавили публікації про загиблих воїнів із Переяславщини, вибухи на Київщині та операцію, після якої у дитині залишили сторонній предмет.

У Переяславі під час операції лікарі залишили у тілі дитини сторонній предмет (6 тисяч 990 переглядів). На Київщині лікарі після проведення операції залишили сторонній предмет в тілі 7-річної дитини. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Інформатор дізнався із джерел у правоохоронних органах, що це сталося у Переяславі.

За даними слідства, 7-річному хлопчику в хірургічному відділенні лікарні провели оперативне втручання. Після виписки з медустанови він скаржився на погане самопочуття. Батьки доставили сина до “Охматдиту”, де йому провели повторне оперативне втручання. Під час нього медичний персонал дістав з тіла дитини відрізок тканини, залишений після попередньої операції.

На Київщині було чути вибухи: що сталося (3 тисячі 936 переглядів). 24 серпня під час повітряної тривоги, яка тривала із 10:40 до 11:26, у деяких районах Київщини було чути вибухи. Це через те, що у сусідній Черкаській області збили ворожу ракету. Про це у Telegram-каналі повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

“Лелека зустрічав Героя, квітами встеляли дорогу”: на Переяславщині поховали Олега Гордієнка (3 тисячі 373 перегляди). 26 серпня у Пристромах (Студениківська ТГ) поховали Олега Гордієнка. Він загинув 14 серпня у боях за село Івано-Дар’ївку Бахмутського району Донецької області. Був гранатометником, старшим солдатом механізованого відділення. Олегу було лише 27 років.

“Стояли навколішки люди, а на в’їзді в село став край дороги лелека… Та так і стояв, поки процесія не проїхала… Український птах зустрічав героя, квітами встеляли дорогу односельці. Пристроми в жалобі… Низький уклін батькам. Вічна пам’ять герою! Смерть ворогам!”, – йдеться у повідомленні Студениківської громади.

У Переяславі попрощались із Героєм Валерієм Сахном: йому було 34 роки (3 тисячі 347 переглядів). 12 серпня у Переяславі на території Храму Вознесіння Христового відбулось прощання із захисником України Валерієм Сахном. Він загинув на сході країни 7 серпня. Був молодшим сержантом. Йому було 34 роки.

Протягом години тривала літургія, яку провели священники ПЦУ. Потім всі присутні – близько двох сотень людей – вшанували пам’ять загиблого воїна, стоячи на колінах. Відбувалось це під супровід пісні “Гей, пливе кача”. Валерія Сахна поховали на Підварському цвинтарі в Переяславі.

На війні загинув Максим Гаєвський із Переяслава (2 тисячі 822 перегляди). 24 серпня поблизу населеного пункту Павлівка в результаті танкового обстрілу загинув переяславець Максим Гаєвський. Він був стрільцем-помічником гранатометника.

На Переяславщині жінка із психічними розладами вкоротила собі віку (2 тисячі 736 переглядів). 28 серпня близько 13:30 у Лецьках (Циблівська ТГ) чоловік виявив тіло своєї дружини. Вона скоїла самогубство. Жінку знайшов повішеною у господарчому приміщенні за місцем проживання. Передсмертної записки вона не залишила. Мала психічні розлади, перебувала на обліку у психіатра.

На Київщині продовжили дію комендантської години (2 тисячі 622 перегляди). 

На війні загинув Валерій Сахно із Переяслава (2 тисячі 545 переглядів). 7 серпня, виконуючи свій обов’язок перед Україною, загинув молодший сержант ЗСУ Валерій Сахно із Переяслава. “Переяславець віддав своє життя на одному з найскладніших ділянок фронту – схід країни. Там продовжують йти тяжкі бої. Бої за наше майбутнє, за нашу незалежність, за наше право бути вільними. Переконаний, що наші Збройні сили помстяться за кожного сина і за кожну дочку України, які загинули від російського окупанта!” – написав міський голова Вячеслав Саулко.

Ракетний удар по Київщині: з’явилися нові деталі та фото (2 тисячі 544 перегляди). 25 серпня із 2:49 до 3:35 на Київщині тривала повітряна тривога. У цей час жителі регіону чули звуки вибухів. Вже зранку голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що зафіксували два прильоти по одній із громад Вишгородського району.

“Жертв та поранених серед цивільних станом на ранок немає. Пожежі та руйнації житлових будівель чи об’єктів інфраструктури відсутні. Обстеження атакованої території триває”, – написав Кулеба. Додав, що інші вибухи, які чули жителі регіону, – робота нашої ППО.

Згодом додаткову інформацію повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов: “Щонайменше дві ворожі ракети вдарили по об’єктах інфраструктури Вишгородського району. Завдяки своєчасним превентивним заходам жертв вдалося уникнути. Є незначні пошкодження споруд, втім пожежі вдалося уникнути. Нині поліція проводить обстеження території на предмет виявлення інших місць влучання”.

“Подивіться в очі тих, хто більше не повернеться додому”: на центральній площі Переяслава виставили 31 фото загиблих Героїв (2 тисячі 456 переглядів). 24 серпня, у День Незалежності України, на центральній площі Переяслава провели акцію “Наші ЛЮДИ”. Виставили 31 фото захисників із Переяславщини, які загинули протягом 2014-2022 року на російсько-українській війні. “Аби ті, хто думають, що війни немає, щоб вони подивилися в очі тих хлопців, які дивляться з фотографій і які більше ніколи не повернуться додому. Така була наша ідея та мета”, – поділилася організаторка та головний спеціаліст відділу культури Вікторія Гуріна.

Нагору