ЖИТТЯ

Порушників ловитимуть та штрафуватимуть: рятувальники Переяслава закликали не палити листя

Людська недбалість провокує багато пожеж, на гасіння яких рятувальники витрачають багато сил та часу. Паліїв будуть штрафувати.

З настанням осені зросла кількість пожеж в екосистемах та господарчій діяльності – люди все частіше спалюють сухе листя, сміття та інше, а це призводить до неконтрольованих загорянь. Провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня звернувся до жителів Переяславщини з проханням бути обережними та дотримуватись правил безпеки, – передає Інформатор.

– Розпочався сезон випалювання сухої рослинності, наш підрозділ вже виїжджає по 3-4 рази на день на такі виклики. Нещодавно на вулиці Музейній сталося загоряння компостної ями. Ми вважаємо, що це сталося з причин людської недбалості. Підрозділ працював дві доби, рятувальники гасили пожежу і вдень, і вночі. Нагадаю громадянам, що військовий стан продовжився, і спалювання сухої рослинності в цей період прирівнюється до диверсії. Запроваджені штрафи. Будемо виїжджати з поліцією ловити порушників і штрафувати.

Нагадаємо, що на Переяславщині сталася пожежа біля лісу. Відео з місця події можете подивитись за посиланням.

Відео: Валентин Шеремет

Нагору