ЖИТТЯ

Навіщо на Золотоніському шосе у Переяславі роблять ямковий ремонт перед капітальним

На Золотоніському шосе у Переяславі розпочали ямковий ремонт. А як же капітальний?

Сьогодні, 31 серпня, на вулиці Золотоніське шосе у Переяславі почався ямковий ремонт дороги. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Вячеслав Саулко, проводять його “без використання бюджетних коштів”. У коментарі Інформатору додав, що люди, які цим займаються, не хочуть, щоб про них афішували.

При цьому на попередній сесії міської ради передбачили понад 8 мільйонів гривень на капітальний ремонт вулиці Золотоніське шосе. Тож виникає цілком резонне запитання: навіщо робити ямковий ремонт перед капітальним? Відповіла на нього керуюча справами виконкому міськради Тетяна Гич:

– Так, ми вже передбачили кошти на капітальний ремонт. До кінця тижня обіцяють завершити проєктно-кошторисну документацію, потім виходимо на тендер. Зрозуміло, що це займе певний час. Але ми робимо все можливе, щоб не затягувати ремонт до справжньої осені з негодою. Раніше цей процес ми просто не могли розпочати, бо в період активної фази бойових дій на Київщині не дозволяли використовувати бюджетні кошти на такі потреби.

І Нацполіція, і водії постійно скаржаться на цю дорогу. Тож міський голова особисто домовився зі знайомими, щоб вони виконали певні роботи. Це дозволить хоча б трішки на деяких час “згладити обстановку”. Але це не означає, що ми відмовляємося від проведення капітального ремонту на цьому відрізку дороги. Хоча б на якийсь місяць це заспокоїть суспільство, а потім і капремонт розпочнеться.

Нагадаємо, що на останній сесії депутати затвердили звіт виконання бюджету у першому півріччі 2022-го. Як заробляли та на що витрачали гроші, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Фото із Facebook-сторінки Вячеслава Саулка

Нагору