ЖИТТЯ

Перше вересня в університеті Григорія Сковороди в Переяславі: як пройшов день знань

Перше вересня в університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Як минув день знань та чи готові студенти до навчання?

Сьогодні, 1 вересня у День знань, на центральній алеї університету Григорія Сковороди в Переяславі провели урочистості з нагоди відкриття нового навчального року. Ведучим заходу був активіст та депутат міської ради Андрій Іващенко. Він нагадав про те, якою ціною ми маємо змогу бути присутніми на святі в цей день, вшанувавши пам’ять полеглих хвилиною мовчання. Згодом за традицією виконали і гімн України. Інформатор відвідав урочистий захід і поділиться цим з вами.

З промовою виступив і ректор університету Віталій Коцур: “Було складно, і головним завданням є налагодження освітнього процесу. Початок навчального року в офлайн режимі дуже важливо, адже всі доклали неймовірних зусиль щоб ми розпочали навчання в такому режимі. Війна страшна річ, але вона нас об’єднала як ніколи”. З вітальним словом до присутніх зверталися і працівники закладу –  проректори та декани різних факультетів, а також представник київської військової адміністрації та випускник університету Владислав Міранович.

Цьогоріч, честь підняти прапор України мали кращі студенти університету, що відзначились у навчанні та активній громадській позиції. Під кінець урочистості Андрій Іващенко підтримав піснею у власному виконанні всіх, хто чекає своїх героїв з війни, а дует “Lyach/Petrova” заспівали пісню ” Ой у лузі червона калина”.

Щасливі обличчя працівників і студентів університету

Групове фото на пам’ять про День знань

Ведучий заходу депутат міської ради Андрій Іващенко

Працівники університету

Гості свята

Студенти університету Григорія Сковороди в Переяславі

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали як розпочнуть навчальний рік школи Переяславщини. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Нагору