Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Ігри, квест, та майстер-клас з малювання: у Переяславі вечір п’ятниці був цікавим та насиченим

У п’ятницю в Переяславі влаштували розважальні ігри для дітей, квест містом та майстер-клас з малювання. Було захопливо та весело.

Вчора, 2 вересня, у парку Шевченка в Переяславі вечір минув весело, продуктивно та натхненно. Було чим зайнятися всім. Про це повідомляє Інформатор.

Цікаво провести час батьки з дітьми могли на півторагодинній розважальній програмі з ведучою Ольгою Канавець. Діти грали в розважальні ігри з персонажем, цього разу це була “Сімка” з мультфільму “Фіксики”. “Все залежить від настрою дітей, це можуть бути ігри як на увагу, логіку так і естафети та танцювальні флешмоби”, – ділиться Ольга Канавець. Участь брали діти від 5 до 10 років, подібні заходи проводять вже третій місяць поспіль.

Для творчих людей художник Роман Мотузок вже вкотре провів майстер-клас із живопису. Учасники вивчали різні техніки малювання: техніку “по-мокрому”, розмивка, наприс, заливка, – все це намагалися втілити в імпровізації за допомогою акварельних фарб та паперу. Цього разу малювали квіти.

Без активного відпочинку теж не обійшлось. Молодіжний простір “Зустріч” організував для дітей “City-Квест” містом. Насамперед він призначений для набуття знань підростаючого покоління про основні пам’ятки культури міста, видатних діячів, які свого часу були в Переяславі, та архітектурні пам’ятки.

“Ми вирішили зробити це у форматі квесту, оскільки для дітей це цікавіше ніж просто розповідь”, – розповідає Наталі Литвин, яка проводила квест. Маршрут пригоди починався від пам’ятника Шевченка і продоходив такими локаціями: ЗОШ №2, дзвіниця, “Серце Переяслава”, музей Григорія Сковороди, гімназія, фінішували біля музею кобзарства. Цього разу діти працювали спільно в одній команді, а не змагалися.

Діти грають в ігри

Було цікаво та весело

Ігри були захопливі

Отримав меча з кульки

Песики з кульок від Ольги Канавець

Творча атмосфера

Щось вимальовується

Діти теж малювали

Роман Мотузок показує, як правильно

Малювали всі охочі

Діти слухають правила квесту

Квест видався дуже цікавим

Вирушили на наступну локацію

Обговорення завдання квесту

Нагадаємо, що раніше ми готували сюжет про Перше вересня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Дивіться його тут.

Яна Малишко

Нагору