ЖИТТЯ

“Найкращі ідеї реалізуємо”: як минули “Діалоги перемоги” в Переяславі

Переяславська молодь взяла участь у всеукраїнському проєкті “Діалоги перемоги”. Планували майбутнє та представляли власні проєкти.

Вчора, 2 вересня, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі місцева активна молодь обговорила низку важливих тем щодо відбудови країни після перемоги. Це стало можливим завдяки проєкту “Діалоги перемоги”. Працювали в чотири етапи близько шести годин у супроводі фасилітаторки проєкту, молодіжної лідерки Київщини Діани Прідьми. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення молодіжної ради Переяслава.

На першому етапі розповіли про майбутні плани після перемоги України. На другому кожен поділився своїми думками та спостереженнями стосовно залученості молодих людей до процесів у державі. На третьому роздумували над проєктами місцевого, регіонального, загальнонаціонального та міжнародного значення, які хотіли б розширити чи впровадити після перемоги. До учасників долучилися гості, серед яких були заступник голови Київської обласної державної адміністрації Віталій Власюк, народний депутат України Олександр Федієнко, ректор університету Віталій Коцур та інші.

На завершальному етапі кожен учасник презентував свій власний проєкт. Проєкти були на теми екологічної, культурної, інфраструктурної, інклюзивної та інших тематик. Кращі пропозиції в майбутньому реалізує молодіжна рада Переяслава, яка цього року оновила склад, розпочавши нову каденцію.

– Ці кілька годин минули майже непомітно і водночас продуктивно. Усі ініціативи, розроблені у межах проведення діалогів, занотували. Згодом їх візуалізуємо, а найкращі з них за підтримки усіх небайдужих переяславців та влади міста реалізуємо, – зазначила голова молодіжної ради Анна Сахно.

Для довідки. Уже кілька місяців ГО “Молодіжна платформа” за сприяння ПРООН, підтримки Міністерства молоді та спорту України та за фінансової підтримки Європейського Союзу й Міністерства закордонних справ Данії впроваджує серію зустрічей “Діалоги перемоги”. Молодь обговорює свою участь у повоєнній відбудові країни, захисті та збереженні молодіжної політики та інфраструктури, посилення впливу молодіжних рад як інструменту прийняття рішень в інтересах молоді.

Нагадаємо, що раніше ми готували сюжет про Перше вересня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Дивіться його тут.

Нагору