Інформатор Переяслав

ГРОШІ

Виноград подешевшав, а огірки подорожчали: репортаж із базару в Переяславі

На недільному базарі подешевшав виноград. Які ціни на інші продукти?

4 вересня близько 7:30 надворі було сонячно, але прохолодно. Температура повітря сягала лише 11 градусів тепла – осінь відчувається з перших днів вересня. Вранці на базарі ще небагато людей, вони тільки починають приходити по товари.

На “Даринку” сьогодні продавали вазони з рослинами. Алое пропонували по 30-50 гривень за горщик. Кактуси та троянди коштували по 50 гривень за горщик.

Інформатор розповість детальніше про сьогоднішні ціни на продукти.

Надворі зранку ще прохолодно

Недільний базар – це місце для спілкування

Переяславці із самого ранку вирушають скуплятися

На “Даринку” продавали рослини в горщиках

На вулиці Шкільній зранку ще встигають проїхати автівки

Покупці поспішають по товар

У м’ясному павільйоні покупців зранку було зовсім мало. Загалом ціни такі:

  • Телятина (1 кг) – 180-220
  • Сало (1 кг) – 150-250
  • Лопатка свиняча (1 кг) – 140-150
  • Ошийок (1 кг) – 140-170
  • Свинячі ніжки (1 кг) – 40-50
  • Підчеревина (1 кг) – 200-250
  • Биток (1 кг) – 160-170
  • Свиняча печінка (1 кг) – 50-60
  • Свинячі ніжки (1 кг) – 40
  • Антрекот (1 кг) – 150-170
  • Ребро свиняче (1 кг) – 140-150
  • Тушка качки бройлер (1 кг) – 140
  • Тушка курки бройлер (1 кг) – 110
  • Грудка куряча бройлер (1 кг) – 130
  • Філе куряче бройлер (1 кг) – 150
  • Курячі ніжки (1 кг) – 110
  • Курячі крила (1 кг) – 100

У м’ясному павільйоні вибір товару чималий

Ціна на тушки курки-бройлера не змінилась

Ціна на м’ясо також не змінилась

У м’ясному павільйоні можна придбати гарний шматок підчеревини

Фруктів та ягід на “Даринку” не дуже багато. Продають яблука сортів “Антонівка” та “Слава переможцям” по 20 гривень за 1 кг. Ціна на виноград знизилась, адже його почали продавати масово. Нао вулиці Пугачова продавали кавун вагою 7,5 кг – по 15 гривень за кіло. Більший вибір фруктів можна знайти на Шкільній (навпроти “Еко-маркету”). Там продають банани по 55 гривень, лохину – по 150 гривень, лимони – по 65 гривень за 1 кг. Узбецькі дині пропонували по 60 гривень за 1 кг. Ціни на інше такі:

  • Виноград (1 кг) – 45-80 (тиждень тому був по 100)
  • Кавуни (1 кг) – 15
  • Груші (1 кг) – 10
  • Малина (1 кг) – 100
  • Полуниці (300 г) – 35
  • Персики (1 кг) – 58-80
  • Сливи (1 кг) – 20-25

На базарі продавали яблука сортів “Антонівка” та “Слава переможцям”

Ціна на виноград знизилась

Кавун вагою 7,5 кг

Лохину можна знайти навпроти “Еко-маркету”

Узбецькі дині коштували 60 гривень за 1 кг

Овочів на базарі вдосталь. “Подорожчали огірки, тому що сезон закінчується, у людей їх вже на городах немає. Далі ціна на огірки буде тільки зростати”, – розповів продавець Євгеній. Наразі огірки продають по 35 гривень за кіло (минулого тижня були по 20-30). Загалом ціни на овочі такі:

  • Помідори (1 кг) – 20-30
  • Морква (1 кг) – 30
  • Кукурудза (1 шт.) – 10-15
  • Картопля (1 кг) – 10-15
  • Солодкий перець (1 кг) – 40-50
  • Гострий перець (1 кг) – 100
  • Баклажани (1 кг) – 30-50
  • Кабачки (1 кг) – 30
  • Капуста (1 кг) – 20-30
  • Буряк (1 кг) – 20-25
  • Редиска (1 кг) – 50
  • Броколі (1 кг) – 75
  • Цибуля (1 кг) – 35
  • Базилік (100 г) – 15
  • Шпинат (100 г) – 15
  • Петрушка (100 г) – 10
  • Кріп (100 г) – 10
  • Щавель (100 г) – 10

Ціна на помідори не змінюється

Варстість моркви – 30 гривень за кіло

У молочних рядах ціна на товар поки незмінна. Вершки коштують 160 гривень за літр. Вартість іншої молочної продукції така:

  • Сир (1 кг) – 100-130
  • Молоко (1,5 л) – 35-40
  • Сметана (0,5 л) – 40-50
  • Бринза (1 кг) – 150-200
  • Домашні курячі яйця (десяток) – 35-40

Молочної продукції зранку ще вдосталь

Вибір риби на базарі чималий. Ціни такі:

  • Судаки (1 кг) – 90-120
  • Судаки чищені (1 кг) – 90-120
  • Лящі (1 кг) – 40-60
  • Коропи (1 кг) – 120
  • Філе сома (1 кг) – 200
  • Стейк сома (1 кг) – 180
  • Товстолоби (1 кг) – 70
  • Чищені товстолоби (1 кг) – 80
  • Стейк товстолоба (1 кг) – 160
  • Філе товстолоба (1 кг) – 170
  • Білі амури (1 кг) – 120

Стейк товстолоба продавали по 160 гривень за 1 кг

Раніше ми розповідали, як приготувати грибний жульєн. Рецепт страви дізнавайтесь за посиланням.

Оксана Симоненко

Нагору