ЖИТТЯ

Як об’єднати жителів Переяславської громади: відповідь шукає активна молодь

“Будуємо громаду своїми руками”. У Переяславі провели тренінг та опитування. Ви також можете взяти участь.

Сьогодні, 5 вересня, у Переяславі відбувся тренінг “Будуємо громаду своїми руками”. Його провела голова молодіжної ради Переяславської громади Анна Сахно. Учасники (представники всіх сіл громади та міста) досліджували, з яких соціальних груп складається наша громада, встановлювали їхні зв’язки між собою та з громадою в цілому, а також визначали фактори, які об’єднують чи ж навпаки роз’єднують громаду. Шукали способи, як вирішити проблему з недостатньою згуртованістю її жителів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення молодіжної ради.

Також молодь долучилась до опитування, яке має визначити загальну згуртованість громади, а також надалі дозволить створити умови для того, щоб розвивати життя молоді Переяславської громади. Ви також можете взяти в ньому участь за посиланням.

Цей тренінг є першим етапом проєкту “Переяславська громада: єдність, рівність, можливості”. Наступним етапом буде проходження квесту “Незвіданими дорогами Переяславщини”, де учасники матимуть змогу краще пізнати свою громаду, відвідати її найвіддаленіші куточки та поглибити свої знання про життя громади та її історію. Заключний етап передбачає фото-виставку “Громада моїми очима” із світлин, які зроблять під час квесту.

Проєкт проходить в рамках програми “Мріємо та діємо”, що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Нагадаємо, що 2 вересня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі місцева активна молодь обговорила низку важливих тем щодо відбудови країни після перемоги. Це стало можливим завдяки проєкту “Діалоги перемоги”.

Фото надали у молодіжній раді

Нагору