ЖИТТЯ

Народний депутат привіз у Переяслав дві тонни гуманітарної допомоги: що саме та для кого

В університет Переяслава привезли гуманітарну допомогу для переселенців. Що саме?

Сьогодні, 14 вересня, в Університет Григорія Сковороди в Переяславі народний депутат України Олександр Федієнко привіз близько двох тонн гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Наразі в університетських гуртожитках проживає близько трьох десятків переселенців. Також депутат передав продуктові пакунки студентам-сиротам. Інформатор бачив, як це було.

Олександр Федієнко розповів, що в Переяслав привезли гумдопомогу також в пологовий будинок, адже з 24 лютого там народилось 137 дітей:

– А в університет ми привезли подушки, матраци, ліки. Це все завдяки благодійним фондам UNICEF та “Гордість нації”. У цій допомозі є великі аптечки, які призначені саме туди, де є велика кількість людей, а саме для студентських кампусів та хабів.

Ректор університету Віталій Коцур зазначив, що цю гуманітарну допомогу зберігатимуть у волонтерському корпусі. А за потреби передаватимуть тим, кому це буде необхідно:

– Це стосується і вимушено переміщених осіб, які проживають у нас в гуртожитку. Наш волонтерський корпус працює із ЗСУ, теробороною, добровольчими формуваннями, тому за потреби ми і їм будемо передавати те, що нам сьогодні привезли. Є спеціальні журнали, де все фіксується, тому ми знаємо чітко, що потрібно та кому і як це реалізувати. Дякую за те, що про нас та цих внутрішньо переміщених осіб турбуються. Гадаю, що будемо і надалі співпрацювати в цьому напрямку.

Народний депутат України Олександр Федієнко привіз близько двох тонн гуманітарної допомоги в місцевий університет

Наразі в університетських гуртожитках проживає близько трьох десятків переселенців

Вячеслав Різник, проректор з навчально-методичної роботи, допомагав переносити пакунки

Студенти переносили подушки і матраци

Головна складова гуманітарної допомоги – це ліки

Матраци і подушки розмістять у волонтерському корпусі

Студенти-сироти отримали продуктові набори

Гуманітарну допомогу передали і в пологовий будинок

Нагадаємо, що у Переяславі волонтерський табір БУРу допомагає облаштовувати молодіжний центр. Відеосюжет про це ви можете побачити тут.

Оксана Симоненко

Відео та фото: Валентин Шеремет

Нагору