ЖИТТЯ

Найвідоміші поети Переяслава влаштували літературну зустріч: як це було

У Переяславі відбулась літературна зустріч. Хто виступив та які поезії зачитав?

15 вересня у Переяславському центрі культурі та мистецтв провели літературну зустріч. Найвідоміші автори міста зачитали власні поезії. Більшість із творів стосувались Переяслава, адже незабаром наше місто відзначатиме 1115-ту річницю від першої літописної згадки. Інформатор розповість про цей захід детальніше.

Розпочали вечір музичними композиціями. Виступив дует директора мистецької школи Вадима Ноздровського та Юрія Дебеляка. Поет і видавець збірок поезій Олександр Матвієнко зачитав вірш, покладений на музику, – “Краю мій”. Також продекламував вірш “Нічне місто”. Член національної спілки письменників України, історик Олег Коломієць зачитав уривок з власного твору “Переяславна”. Іван Кривошея заспівав пісню “Переяславка”. Поет приїхав на зустріч спеціально із Цибель (Циблівська ТГ).

Потім з поезією про любов до рідного міста та України виступила поетеса, громадська діячка Олена Євтєєва. Олена Мікула продекламувала свої вірші. Поетеса та літературознавиця Наталія Павлик зачитала вірші “Сковорода і час” та “Кобзареві взорування”. Ольга Шкира, директорка бібліотеки переяславського університету, зачитала твори про рідне місто. А викладачка вишу Наталія Швець читала власні вірші про Переяслав восени та навесні.

Заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко підсумувала літературну зустріч. У залі поети презентували свої збірки. Їх можна було переглянути.

Вадим Ноздровський та Юрій Дебеляк розпочали зустріч з музичного виступу

Літературна зустріч видалась цікавою

Поет і видавець збірок поезій Олександр Матвієнко

Ведуча заходу Людмила Леляк

Член національної спілки письменників України, історик Олег Коломієць

Іван Кривошея заспівав пісню “Переяславка”

Поетеса Наталія Павлик

Збірки поетів і поетес

Директорка бібліотеки місцевого університету Наталія Шкира

Олена Мікула зачитала свої вірші

Наталія Швець, викладачка університету

Заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко

Нагадаємо, що 15 вересня у Центрі культури та мистецтв також відбулась виставка робіт художників. Картини там присвячені Переяславу. Адже саме таким чином розпочали чотириденні відзначення Дня міста.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Нагору