ЖИТТЯ

У День міста відзначили активних та успішних жителів Переяслава: відеорепортаж

У Переяславі відзначають День міста. Як минули урочистості?

Сьогодні, 17 вересня, у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відбулись урочистості з нагоди Дня міста, 1115-ої річниці його першої літописної згадки. Обійшлися без гучних святкувань та зайвого пафосу, але з душевною атмосферою. Інформатор розповідає, як це було.

Зі словами вітання до присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко:

– Ми з гордістю кажемо, що Переяслав – це колиска української нації. Я з шаною та повагою ставлюсь до всіх жителів нашої громади, до всіх, хто приїжджає в наше славетне місто. І я бажаю, щоб це місто не мало кінця й краю свого життя, щоб воно процвітало, аби мало прекрасну історію. Вшановую сьогодні пам’ять усіх наших воїнів-захисників, які в перші дні війни пішли на передову, аби захистити нашу державу, наш Переяслав.

Приєднався до вітань і голова Бориспільської райдержадміністрації Руслан Дяченко: “Хочу побажати процвітання вашій громаді та якнайшвидшої перемоги всім нам. Ми помстимося за кожного та відбудуємо Україну”. Руслан Дяченко відзначив медалями за сприяння обороні Бориспільського району Вячеслава Саулка та мецената Івана Забару.

З нагоди Дня міста відзначили подяками міської ради та грошовими винагородами найкращих представників громади: Наталію Барабаш, Ларису Дорошенко, Олександра Дроня, Ніну Запорожець, Валентину Зінченко, Валентину Іваненко, Андрія Іващенка, Ірину Присіч та інших.

Також до Дня рятувальника, який відзначають саме сьогодні, подяками відзначили найкращих працівників 27 державної пожежно-рятувальної частини Оксану Аврамич, Тетяну Ткачук, Марину Легкодух та Андрія Довгого.

Традиційно згадали і про Почесних жителів громади. Цьогоріч до переліку додалися генеральна директорка Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції Раїса Голованова та керівник приватного підприємства “Антарес” Володимир Романенко, якого на урочистостях не було. Міський голова нагородив Голованову посвідченням, грамотою та відповідною стрічкою.

Для гостей заходу виступили й артисти нашого міста: музичний дует “Ляч/Петрова”, пара танцюристів Дарія Семенчук та Ростислав Дереча, зведений хор мистецтв Переяслава, театральна студія “Корифей”, хореографічний колектив “Фаворит”.

Ведучі Ростислав Дереча та Влада Черненко

Вячеслав Саулко виступив з промовою

Руслан Дяченко привітав з днем міста

Виступ театральної студії “Корифей”

Танець від хореографічного колективу “Фаворит”

Міському голові вручили відзнаку

Привітання працівників 27 державно-пожежної рятувальної частини з днем рятувальника

Нагородження подяками найкращих представників громади

Виступ місцевого дуету “Ляч/Петрова”

Танець від Ростислава Деречі та Дарії Семенчук

Нагородження почесної жительки громади Раїси Голованової

виконання Гімну Переяславщини

Нагадаємо, що у Переяславі Заслужена артистка України Олена Білоконь вчора дала благодійний концерт. Як це було, дивіться тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Нагору