ГРОШІ

Скільки грошей зібрали для військових під час відзначення Дня міста у Переяславі

Заходи до Дня міста у Переяславі були благодійними. Скільки грошей для ЗСУ зібрали?

У вихідні Переяслав відзначав День міста. Через війну традиційних масштабних святкувань не було. Натомість, провели кілька благодійних заходів, зібрані кошти з яких передали на потреби ЗСУ. Запланований фестиваль вуличної їжі, караоке та захід для родин провести не вдалося через несприятливі погодні умови. Інформатор дізнався, скільки грошей зібрали у День Переяслава.

16 вересня під час благодійного концерту Заслуженої артистки України Олени Білоконь у дві скриньки для пожертв зібрали 2 тисячі 131 гривню. Їх через артистку передали благодійній організації “Міжнародний благодійний Фонд “Незламна Українська нація” для фінансової допомоги ЗСУ. Олена Білоконь є волонтером цього фонду. Вона виступала під патронатом губернатора Київщини, тож гонорару із міського бюджету не отримувала.

18 вересня під час пізнавально-просвітницького квесту “Селфі-марафон “Україна-1187” збирали кошти на допомогу добровольчому формуванню територіальної громади №2. Робили пожертви у скриньку або ж купували магніти від майстра-пірографа Олександра Чубая чи картини художника Сергія Шила. Вдалося зібрати 2 тисячі 131 гривню. Цю суму використають для придбання генератора.

Нагадаємо, що у День міста поліцейські безкоштовно частували переяславців кашею. Як це було, дивіться за посиланням.

Віталій Усик

Нагору