ЖИТТЯ

Розовик – не найрезультативніший, зате найгрубіший: 14 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Чемпіонат Переяславщини з футболу мав би завершитися вже 1 жовтня. Однак ще слід провести відкладений матч між “Переяславом” та “Дніпром” (Дівички). Він дасть відповідь на запитання, хто цьогоріч посяде третє місце. А також остаточно закриє кілька інших питань, зокрема, про найкращого бомбардира турніру. Інформатор же підбиває статистичні підсумки 14 туру.

Голи

Знову лише за двома матчами ми можемо проводити підрахунки, адже Лецьки (Циблівська ТГ) дискваліфікувалися з чемпіонату. Тож вболівальники в останньому турі стали свідками 10 забитих м’ячів, у середньому – 5 за гру. Найбільше постаралися футболісти “Переяслава” – 5 голів, три з яких в активі Владислава Столяренка. Цей хет-трик дозволив нападнику із 8 м’ячами увійти до ТОП-4 бомбардирів. Його із 9 голами випереджає одноклубник Павло Лисенко.

Саме ці двоє й мають найбільші (хоча насправді й мінімальні) шанси відібрати “золоту бутсу” у Петра Висоцького із Семенівки (Студениківська ТГ). У нього – 13 забитих м’ячів. А головний конкурент – Олег Розовик із Вовчкова (Переяславська ТГ) – в останньому турі не зміг відзначитися, і з 12 голами залишився позаду. Щоб вийти в лідери гонки голеадорів, Лисенку потрібно буде забити у ворота “Дніпра” 5 м’ячів, а Столяренку – 6. Будь-кому іншому ще більше.

Картки

У 14 турі арбітри показали 6 жовтих карток. Три із них отримали футболісти Вовчкова. Зокрема, для Олега Розовика вона стала четвертою після попередньої дискваліфікації, тому він мав би пропустити наступний тур. Однак його цьогоріч вже не буде, а на наступний сезон діятимуть лише багатоматчеві дискваліфікації, призначені у цьому. Наразі таких випадків не маємо.

Загалом же Розовик лише закріпив свій статус найгрубішого гравця чемпіонату. Загалом він отримав шість жовтих та одну червону картку й відсидів триматчеву дискваліфікацію. У його партнера по команді Олександра Галицького також неабияка статистика – чотири жовті та одна червона картка й така ж триматчева дискваліфікація.

Натомість, найжорсткішою командою є “Матадор-Університет” (Переяслав), гравці якого назбирали 24 жовті та 2 червоні картки. Через перебір карток протягом чемпіонату одноматчеві дискваліфікації отримували Юрій Кривенко та Юрій Андрощук з цієї команди.

Глядачі

Останній тур, матчі якого відбулися на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі, мав би зібрати більшу аудиторію. Протистояння “Дніпра” та Вовчкова, за приблизними підрахунками від арбітрів, побачили 150 людей, а матч між “Переяславом” та “Матадором” – 200. Загалом 350 – такий показник тримається протягом останніх трьох турів, у яких проводили лише по дві гри.

Нагадаємо, що перші підсумки останнього туру футбольного чемпіонату можна прочитати за посиланням. Там також є фоторепортажі з матчів.

Віталій Усик

Нагору