ЖИТТЯ

“Ворожу літературу – на макулатуру, а гроші – на ЗСУ”: у Переяславі проводять благодійний збір

У Переяславі проводять благодійний збір макулатури та пластикових кришок для допомоги ЗСУ. Як долучитись?

У Переяславській гімназії №2 від сьогодні, 6 жовтня, проводять благодійний збір макулатури та пластикових кришок. Долучитись можуть всі охочі. Виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ. Час прийому – з 9:00 до 12:00, збір триватиме до 15 жовтня. Детальніше про це Інформатору розповіла заступниця директора гімназії з виховної роботи Наталія Литвин.

– Ця спільна ідея виникла для того, аби підтримати наших бійців матеріально до Дня захисника України. Оскільки багато випускників нашої школи зараз на фронті, ми вирішили спрямувати кошти на теплий одяг для них. Якимись дрібницями, але все ж таки допоможемо. Ми збираємо будь-яку макулатуру, але, звичайно ж, можна приносити непотрібні російські книги. Першу партію кришок вже відправили сьогодні до Одеси. Звідти їх надсилають за кордон на переробку, і потім вже донатять на реанімобіль, який є ще однією метою нашого збору, – розповіла Наталія Литвин.

Поліна Бурчик, учениця восьмого класу та активістка джурирою переяславських козаків, зазначає: “Ми вирішили, що якщо будемо збирати макулатуру і пластик, то таким чином зможемо допомогти і екології, і зібрати трішки коштів на потреби ЗСУ”.

– За сьогодні у нас вже є результат. Сподіваємось, що протягом наступного тижня ми плідно попрацюємо щодо інформування людей, аби ті більше дізнавались і приносили книги, – додає Наталія Литвин.

Організаторами цієї колективної справи став рій переяславських козаків та курінь імені Станіслава Зінчика.

Зібрані пластикові кришки

Зібрана макулатура

Нагадаємо, що з центрального пляжу Переяслава вантажівками вивозили пісок. Інформатор побував на місці події.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору