ЖИТТЯ

Музику в громадському транспорті заборонять із 7 жовтня

Музики у громадському транспорті не буде, а російської – взагалі ніде. Деталі закону.

Із 7 жовтня в Україні набуде чинності Закон 2310-ІХ щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора. Його Верховна Рада ухвалила 19 червня. Про це повідомив комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ВРУ, передає Інформатор.

Цей закон, зокрема, забороняє “акустичне насильство” в пасажирському транспорті. Водіям автобусів та маршруток буде заборонено вмикати в салоні музику, фільми чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Це стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських та міжнародних маршрутів. У таксі можна вмикати музику лише за згоди всіх пасажирів.

За порушення до водіїв можуть застосовувати дисциплінарні заходи, а підприємство – не допустити до конкурсів на перевезення.

В цілому ж мета документа – сприяти розвитку української музики через збільшення квот на радіо. Він також забороняє публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків.

Нагадаємо, що незабаром відбудеться традиційний радіодиктант національної єдності. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору