ЖИТТЯ

У лікарнях України офіційно працюватимуть капелани

Відтепер у лікарнях України офіційно працюватимуть капелани. Навіщо?

У лікарнях України запровадили духовну опіку пацієнтів, що є невіддільною складовою паліативної допомоги. Цим займатимуться капелани. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я України, передає Інформатор.

Капелани ‒ професіонали з вищою богословською освітою, які пройшли післядипломну клінічну підготовку та уповноважені здійснювати капеланську діяльність у закладах охорони здоров’я. У багатьох провідних країнах світу посада капелана прирівняна до посади лікаря та психолога, і він є повноправним членом мультидисциплінарної команди лікарняного закладу.

“В умовах повномасштабної війни в Україні надзвичайно важливо запровадити цілісний підхід до надання медичної допомоги, який враховує як фізичні, так і психосоціальні аспекти кожного пацієнта”, – йдеться у повідомленні.

Капеланська опіка поширюється не лише на пацієнтів, а також на членів їхніх сімей та медичних працівників й інший лікарняний персонал. При цьому, капеланські служби формуватимуться із обов’язковим дотриманням принципу міжконфесійності, а капеланські послуги пропонуватимуть винятково на добровільній основі.

Вже зараз в окремих закладах охорони здоров’я, зокрема Франківщини, Київщини та Львівщини, капеланів офіційно прийнято на роботу.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, куди звертатись при надзвичайній ситуації під час опалювального сезону. Детальніше читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору