ЖИТТЯ

В університеті Переяслава відкрили оновлене укриття: це і аудиторії, і культурний простір

В університеті Переяслава відкрили оновлене укриття. Воно обладнане всім необхідним.

Під першим корпусом Університету Григорія Сковороди в Переяславі відкрили оновлене укриття. До цього в закладі вже діяло укриття під другим корпусом. Однак нове обладнали всіма зручностями: там можна і навчатися, і проводити різноманітні заходи. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт університету.

Ректор університету Віталій Коцур зазначив, що ідея реконструкції полягала в тому, аби зробити укриття, де можна не просто перебути “повітряні тривоги”, а повноцінно налагодити освітній і позанавчальний процес. Тут є безкоштовний Wi-Fi від інтернет-компанії ХатаNet, можливість підключення проєкторів, вбиральні (зокрема інклюзивні) та пандуси для категорій осіб, яким вони необхідні.

Поза навчальним процесом укриття вже встигло стати майданчиком проведення неформальних заходів від Студентської ради та Наукового товариства. Крім того, це ще й простір для творчості. Сковородинівці можуть проводити в укритті різноманітні виставки, майстер-класи та інші культурно-мистецькі заходи.

Посприяли у реконструкції укриття спонсори та партнери: Віктор Шеремета (ФГ “Геркулес”), Григорій Ярема (ПП “Земля Переяславщини”), Григорій Порало (агрофірма “Україна”), Сергій Доброскок (ВКФ “Укрпромпостач 95 Ltd”), Олександр Пироговський (ТОВ “Переяслав-Молпродукт”) та викладачі, співробітники й здобувачі.

Нагадаємо, що на Київщині тривають стабілізаційні відключення світла. Оновлений графік дивіться тут. 

Нагору