ЖИТТЯ

У Переяславі нетверезий водій спробував дати поліцейським хабаря

У Переяславі затримали чоловіка, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути покарання, він запропонував хабар.

24 жовтня близько 20:50 на автодорозі поблизу Переяслава поліція зупинила автомобіль Opel Astra під керуваннням чоловіка 1976 р.н. зі Стовп’яг (Дівичківська ТГ). У нього були ознаки алкогольного сп’яніння. Про це Інформатору повідомили у відділі поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП.

Поліціянти складали на порушника адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Покарання за це передбачає накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Проте водій спробув дати працівникам поліції хабар: гроші поклав на пасажирське сидіння службового автомобіля. Цей факт правоохоронці зафіксували на бодікамеру. Відповідно склали протокол за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду). Це карається штрафом від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, що 23 жовтня у Переяславі авто збило жінку та поїхало з місця ДТП. Деталі дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору