Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Чи економлять електроенергію підприємці Переяслава: фото вечірніх вивісок

В Україні рекомендують економити електроенергію, а підприємцям – вимикати ввечері рекламні вивіски. Як з цим у Переяславі?

Після ракетних обстрілів по об’єктах критичної інфраструктури, які періодично тривали протягом жовтня, в Україні влада та енергетики рекомендували максимально обмежити користування електроприладами. Особливо заощадливим потрібно бути у вечірні години – із 17:00 до 23:00. Це має зменшити навантаження на енергосистему й дозволить скоротити період віялових відключень.

Ще 24 жовтня голова Київської ОВА Олексій Кулеба написав у своєму Telegram-каналі звернення: “Вимикаймо зайві електроприлади та світло, встановлюймо енергоощадні лампи у своїх оселях. Для бізнесу – відключаймо рекламні вивіски, LED-екрани та зайве освітлення, використовуймо розумний лічильник. Кожен зекономлений кіловат допомагає нашим енергетикам відновити мережі”.

Попри те, що сяючі вивіски переважно не потребують багато електроенергії (скажімо, у Рівному зізнались, що закликають їх вимикати, аби зайвий раз не бентежити населення), все ж підприємці мають бути прикладом у боротьбі на енергетичному фронті. Журналісти Інформатора ввечері 30 жовтня перевірили, чи всі заклади у Переяславі дотримуються економії електрики. Хто так і не вимкнув вивіски – дивіться у фоторепортажі.

Нагадаємо, що 31 жовтня на Київщині внаслідок ракетної атаки є пошкодження критичної інфраструктури, тривають відключення світла. Деталі дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору