Гарбузова каша – один з головних осінніх десертів. Спробуйте приготувати.
Гарбузова каша – це давня автентична страва української кухні. Щойно виростали гарбузи, на столах з’являлась запашна каша. Для неї знадобляться прості та доступні інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні. Страва надзвичайно поживна, корисна і дуже смачна. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза
- 0,5 склянки рису
- 0,5 склянки молока
- 30 г вершкового масла
- 1,5 склянки води
- 1 ч. ложка цукру
- сіль за смаком
Приготування:
- Гарбуз помийте, почистіть від шкірки і насіння, поріжте великими кубиками.
- У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння.
- У кипляче молоко помістіть гарбуз і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 20-30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
- Промийте рис. Залийте чистою водою і поставте на вогонь.
- У закипілий рис додайте сіль, цукор і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 15-20 хвилин.
- Готовий гарбуз перекладіть у зварений рис, перемішайте, додайте вершкове масло і залиште на слабкому вогні на 2-3 хвилини, щоб каша з гарбуза потомилася.
- Кашу з гарбуза і рису подавайте гарячою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.