ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте гарбузову кашу

Гарбузова каша один з головних осінніх десертів. Спробуйте приготувати.

Гарбузова каша – це давня автентична страва української кухні. Щойно виростали гарбузи, на столах з’являлась запашна каша. Для неї знадобляться прості та доступні інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні. Страва надзвичайно поживна, корисна і дуже смачна. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти: 

  • 300 г гарбуза
  • 0,5 склянки рису
  • 0,5 склянки молока
  • 30 г вершкового масла
  • 1,5 склянки води
  • 1 ч. ложка цукру
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз помийте, почистіть від шкірки і насіння, поріжте великими кубиками.
  2. У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння.
  3. У кипляче молоко помістіть гарбуз і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 20-30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
  4. Промийте рис. Залийте чистою водою і поставте на вогонь.
  5. У закипілий рис додайте сіль, цукор і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, 15-20 хвилин.
  6. Готовий гарбуз перекладіть у зварений рис, перемішайте, додайте вершкове масло і залиште на слабкому вогні на 2-3 хвилини, щоб каша з гарбуза потомилася.
  7. Кашу з гарбуза і рису подавайте гарячою.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору