Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як зігрітись, коли вдома холодно: прості відеопоради від Інформатора

З кожним днем температура за вікном стає все нижчою, а батареї вдома ще не у всіх достатньо теплі. Як можна зігрітись з допомогою простих лайфхаків?

Попри те, що опалювальний сезон вже розпочався, в будинках переяславців може бути ще холодно. Через планові та екстрені відключення світла, які тривають по декілька годин щодоби, вдома точно не стане тепліше. Тут і постає питання, як зберегти тепло в будинку, обігріти кімнату підручними засобами та просто зігрітися.

Редакція Інформатора розповість та покаже кілька лайфхаків, які допоможуть вам зігрітись, коли в будинку чи квартирі холодно.

Одяг. Секрет теплоти – зовсім не у щільності одягу, а у кількості його шарів. Термобілизна, кофта та худі – набагато кращий варіант, аніж один светр, яким би теплим він не був. Має значення і матеріал, з якого зроблений одяг: синтетичні тканини ніколи не зігріють так, як вироби з натуральних матеріалів, таких як бавовна чи шерсть.

Їжа. Харчування у холодну пору має бути повноцінним, з достатньою кількістю поживних речовин, тож зараз не найкращий час починати дієту. Частіше готуйте перші страви, особливо ті, до складу яких входять спеції.

Пийте гарячий чай. Краще всього, прийшовши з вулиці, пити імбирний чай. Цей напій має природні зігрівальні властивості.

Утепліть двері та вікна. Далекоглядні господарі ще влітку зайнялися утепленням дверей і вікон, аби нагрітому повітрю всередині приміщення не було куди подітися. Якщо ви не інспектували двері та вікна на наявність мікротріщин, щілин, несправностей, то саме зараз час зробити це.

Природне тепло. Коли за вікном світить сонечко, то і в оселі теплішає. Тому в сонячну погоду дозвольте теплу завітати до вас:

  •  якщо у квартирі (будинку) є вікна, що виходять на сонячний бік, не перекривайте їх вазонами та речами на підвіконні, промінчики сонця, проходячи крізь скло, активно нагріватимуть вашу оселю вдень;
  • придбайте напівпрозорі фіранки: вони не дозволять холоду проникнути в дім, але будуть пропускати сонячне тепло;
  • штори на вікнах – ваші помічники, можна закрити їх, коли сідає сонце, і вечірній холод не так активно потраплятиме в кімнату крізь вікна, а в сонячний день – навпаки, розкрити штори максимально.

Утеплення підлоги та стін. Йдеться не про дорогі ремонти, а про “дідівські” методи утеплення поверхонь. Потурбуйтеся про наявність килимів на холодній підлозі або стіні.

Не вживайте алкогольні напої. Глінтвейн чи горілка з перцем вас не врятують. Алкоголь при холоді може зігріти лише ненадовго, а після цього організм стрімко почне втрачати тепло. До речі, кава теж не гріє, краще пити трав’яний чай.

Закрийте кімнати, в яких нікого немає. Це допоможе зберегти тепло в тих приміщеннях, де перебувають мешканці квартири. У тій кімнаті варто поставити обігрівач.

Потрібно робити зарядку, адже вона зігріває. Особливо ця порада актуальна вранці.

Переставте меблі. Поставте біля холодної стіни, яка виходить на вулицю, впритул велику шафу або інші габаритні меблі. Якщо на стіні є вікно, по обидва боки від нього відмінно стане двійко стелажів або книжкових шаф зі скляними дверцятами.

Нагадаємо, що Інформатор також дізнавався, як зігріваються жителі Переяслава, коли вдома холодно. Відеоопитування дивіться тут. 

Оксана Симоненко та Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору