ЖИТТЯ

На Київщині застосували аварійні відключення світла: графіки стабілізаційних зараз не діють

“Укренерго” застосувало додаткові аварійні відключення. Що це означає?

12 листопада “Укренерго” додатково застосувало аварійні відключення електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Житомирській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. Відповідно графіки стабілізаційних відключень у цей період можуть не відповідати дійсності. Про це повідомили у компанії, передає Інформатор.

“Це тимчасовий вимушений крок для збалансування енергосистеми. Пошкодження, яких зазнала енергетична інфраструктура під час вчорашньої атаки ворога, привели до зростання навантаження на працюючу частину електромереж. Перевантаження може стати причиною нових пошкоджень та збільшення термінів ремонту, тож аварійні відключення запобігають необхідності застосовувати ще більші обсяги обмежень. Після стабілізації ситуації в цих регіонах продовжать діяти планові відключення”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ми нещодавно запитували в жителів Переяслава, чим вони займаються, коли немає світла. Результати – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору