Інформатор Переяслав

ВЛАДА

У Переяславі поки що не підвищуватимуть тариф на воду для населення

На виконкомі розглянули підвищення тарифів на воду. Що вирішили?

17 серпня до міської ради Переяслава звернулось КП ВУКГ щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів. Саме це підприємство надає такі послуги. На засіданні виконкому 15 листопада розглянули це питання – тарифи не змінили. Про це повідомляє Інформатор.

Як пояснила заступниця міського голови з економічних питань Ольга Огієвич, ВУКГ пропонувало лише підняти на одну гривню тариф на водовідведення, інші пункти залишались незмінними. “У зв’язку з цим та воєнним станом у країні комісія запропонувала не змінювати тарифи взагалі. Якщо ситуація у підприємстві погіршиться або збільшаться витрати, рекомендуємо ВУКГ звернутись повторно. Ми знову розглянемо їхню пропозицію”, – зазначила Огієвич.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко додав, що, можливо, у майбутньому підприємству видаватимуть певну допомогу із міського бюджету, аби не покладати цей тягар на населення.

Тож тариф залишається таким:

  • водопостачання – 14,34 грн за куб. метр;
  • водовідведення – 32,69 грн за куб. метр;
  • очистка стоків – 19,74 грн.

Нагадаємо, що ще з 1 березня тариф на воду мав зрости на 30-відсотків. Однак через початок війни підвищення відклали до стабілізації ситуації. Зазначимо, що для підприємств із 1 жовтня тариф підвищили.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору