ЖИТТЯ

У День Гідності та Свободи в Україні проводять флешмоб “Жовта стрічка”: як долучитися

Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи. З цієї нагоди ініціювали флешмоб “Жовта стрічка”.

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. На його честь Рух громадянського опору “Жовта стрічка” ініціював флешмоб “Жовта стрічка”. Українців та весь демократичний світ закликають пов’язати жовту стрічку, викласти у соцмережі фото з нею та хештегом #Жовта Стрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях. Про це повідомляє Інформатор.

Щоб долучитися до флешмобу:

  • надягніть жовту стрічку;
  • зробіть фото або відео;
  • розмістіть фото в соцмережах з хештегом #ЖовтаСтрічка;
  • додайте послання про те, що підтримуєте та дякуєте мужнім українцям на тимчасово окупованих територіях. Або використайте готовий текст: “#ЖовтаСтрічка – символ опору російській окупації. У День Гідності й Свободи я пов’язую жовту стрічку на знак підтримки незламних українців, які чинять спротив на тимчасово окупованих територіях”.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території – від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини. На вулицях міст з’являються проукраїнські плакати та графіті, а на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій – пов’язана жовта стрічка як символ опору російській окупації.

День Гідності та Свободи в Україні відзначають на честь початку двох революцій: Помаранчевої у 2004-му та Революції гідності у 2013 році. День свободи щороку відзначали 22 листопада згідно з указом президента Ющенка з 2005 року, доки у 2011-му його не скасував Янукович, який прийшов до влади. А День Гідності та Свободи, згідно з указом президента Порошенка, вперше відбувся 21 листопада 2014 року на честь річниці Євромайдану.

Нагадаємо, що весвітньо відомий вуличний художник Banksy опублікував відео з усіма роботами, які він зробив на Київщині. Деталі дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору