ЖИТТЯ

У Переяславі дітей вчать виготовляти безпечні новорічні іграшки: як потрапити на майстер-клас

У Переяславі для дітей проводять майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок. Як туди потрапити?

24 листопада у Переяславському центрі культури та мистецтв для дітей провели безкоштовний майстер-клас з виготовлення новорічних іграшок. Майстриня та волонтерка молодіжного простору “Зустріч” Наталія Шульга навчає дітлахів робити святкові прикраси з паперу. Такі заняття проводитиме до Нового року. Детальніше про це розповість Інформатор.

Як стверджує Наталія Шульга, таку ідею втілюють для того, аби підлітки відпочили, розрядились та навчились чомусь новому:

– У мене маленька дитина, тому в цьому році я не можу поставити ялинку зі скляними іграшками. Тож почала шукати різні майстер-класи, аби зробити власні менш травматичні іграшки. Коли навчилась і зробила, моїм друзям вони сподобались, попросили навчити їх. А для того, щоб навчити всіх, у нас є молодіжний простір.

Планується ціла серія таких майстер-класів. Діти будуть вчитись виготовляти прикраси не тільки з паперу, а й із глини, тканини та пінопласту. Акцентуються на тому, аби іграшки були практичні, універсальні та не розбивались, тобто не були травматичними. Після заняття виготовлені іграшки діти забирають додому.

Заняття можуть відвідувати діти віком від 12 років, бо враховується моторика та техніка роботи. Для маленьких дітей це буде складно. Менші дітки також можуть приходити, але з батьками. “Якщо дітки приходять з батьками, то наприклад, мама може отримати певну навичку, і потім ще раз відтворити це вдома разом з дитиною. Також вона зможе більше та правильніше пояснити”, – говорить майстриня.

Щоб записатись на майстер-клас, потрібно дочекатись наступного анонсу про проведення заняття від молодіжного центру “Зустріч” на сторінках у соціальних мережах. Потім потрібно буде заповнити Google-форму і чекати, коли з вами зв’яжуться. Чіткого графіку проведення занять ще не склали, адже намагаються підлаштовуватись під обставини кожного учасника. Проте заняття планують проводити щотижня.

Наталія Шульга проводить майстер-клас

Сьогодні зробили такого оленя

Майстриня допомагає дітям

Так зароджується нова іграшка

Всі діти дуже старались

Уважність в роботі

Дорослі підтримували дітей

Ще кілька готових робіт

Нагадаємо, що у Переяславі дітлахи також можуть займатись арт-терапією. Про це ми детально розповідали у цьому сюжеті.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

 

Нагору