Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

На Київщині повернули аварійні відключення електроенергії: у чому причина

Київщина повернулась до аварійних відключень світла. Графіки не діють.

29 листопада зранку у ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомили, що запроваджують стабілізаційні відключення електроенергії за вже традиційним графіком. Однак вже станом на 11:00 ситуація з електропостачанням змінилась. НЕК “Укренерго” сповістила, що виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні, а дефіцит потужності наразі складає 30%. Про це повідомляє Інформатор.

“Зростання дефіциту потужності викликане аварійним відключенням блоків на декількох електростанціях, які відбулися у понеділок зранку, а також подальшим зростанням споживанням через погіршення погодних умов. Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни”, – йдеться у повідомленні.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі уже повідомили, що в регіоні тривають екстрені відключення світла. “Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють”, – пояснюють.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору