ВЛАДА

Підтримка армії, генератори, оснащення “Пунктів незламності”: на що направляють кошти із бюджету Переяслава

У Переяславі провели позачергову сесію міськради. Які рішення приймали?

29 листопада відбулось позачергове засідання сесії міської ради Переяслава. Під час нього прийняли кілька рішень, які стосуються бюджету громади. Зокрема, розподілили 449 тисяч 310 гривень доходу загального фонду. Їх направили у розпорядження виконкому міськради. Про це повідомляє Інформатор.

200 тисяч гривень із цієї суми направили на придбання паливно-мастильних матеріалів для виконання завдань нашими захисниками – першим відділом Бориспільського РТЦК та СП, а також ротою охорони. Ще 50 тисяч виділили на придбання генератора потужністю 5,5 кВт для територіальної оборони.

99 тисяч 510 гривень із перевиконання бюджету використають на паливно-мастильні матеріал для поповнення резерву, який використовуватимуть у разі блекауту. Також передбачили 99 тисяч 800 гривень на печі “Булер’ян” для “Пунктів незламності”. Одну із них, за слова керуючої справами виконкому Тетяни Гич, вже встановлюють у третій школі.

Інші бюджетні зміни стосувались перерозподілу в рамках відділів. Скажімо, у відділі освіти 40 тисяч гривень, раніше передбачені на відрядження, використають на закупівлю господарчих товарів для облаштування “Пунктів незламності” (20 тисяч) та оплату послуг медогляду працівників закладів середньої освіти (20 тисяч).

У відділі культури 49 тисяч 190 гривень, які планували на оплату послуг у закладах культури, направлять на забезпечення роботи джерел резервного живлення.

Управління соціального захисту населення 54 тисячі 400 гривень використає на придбання генератора. Їх перенаправить із інших своїх джерел.

А у відділі капітального будівництва та ЖКГ 800 тисяч гривень, як частину зекономлених на ремонті дороги на вулиці Золотоніське шосе в Переяславі, направлять на придбання трифазного дизельного генератора Lucla GLU-50.

Нагадаємо, що громади Переяславщини також активно закуповують генератори. Актуальні тендери – за посиланням.

Віталій Усик

Фото тематичне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору