ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: що Владислав Столяренко вважає “прекрасним у всі пори року”

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Владислав Столяренко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділився голова федерації футболу Переяславщини Владислав Столяренко. Він радить помилуватись березовою алеєю біля музею просто неба у Переяславі.

Як дістатися? Можна двома шляхами: перший – через вулицю Золотоніське шосе, потім повернути праворуч до музею просто неба; другий – через велосипедну і пішохідну доріжку (потрібно йти від Борисоглібської площі в бік “Старої греблі”, після цього ви йтимете прямо і спуститесь до місця, де паркують автівки. Там, не звертаючи до входу в музей просто неба, йдете вгору доріжкою попід музеєм. Так ви вийдете до його центрального входу і побачите алею).

Чим це місце особливе? Це місце прекрасне у всі пори року. Навесні – коли дерева тільки починають “пробуджуватись”. Влітку, коли листя стає зеленим, дерева утворюють напівтунель, через який їхати – суцільне задоволення. Восени можна милуватись тунелем, який набуває багряно-помаранчевих фарб.

Не доїжджаючи алеєю до музею 50 метрів, повертаючи праворуч і трохи прогулявшись пішки, можна піднятись на крутий схил висотою близько 15 метрів. Звідти відкриється чудовий вид на луг, а Переяслав буде як на долоні.

Коли відкрив це місце? Ще у 2001 році, приблизно в той час ці березки тільки посадили. Ми з батьками там обробляли свій город, тож я там проводив дуже багато часу.

Особлива згадка. Як такої згадки немає, я просто туди часто їжджу і кожного разу захоплююсь красою алеї.

Ще кілька рекомендацій. Насправді, на Переяславщині багато красивих місць. Але є такий феномен – коли живеш десь тривалий період часу, то навколишні місця не здаються унікальними. Рекомендую поїхати до Дніпра, де також дуже красиво. На дамбі можна добре відпочити і погуляти. Я люблю природу, тому передусім звертаю увагу на такі місцини.

Нагадаємо, що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Євгеній Мозговий розповів про природу біля “Любокраю”. Детальніше про це місце читайте тут.

Оксана Симоненко

Фото надав Владислав Столяренко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору